Liderii mănâncă ultimii

De ce unele echipe lucrează bine împreună, iar altele nu

  • Titlul original: Leaders Eat Last
  • Ediția II 2017, paperback
  • Traducător: Gabriel Crețu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 424 pagini
  • ISBN: 978-606-722-260-9

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 47,20 lei

Descriere

Detalii

Ediție actualizată cu un capitol revizuit și adăugit despre generația abstractă și o anexă care include un ghid practic pentru a-i înțelege și conduce pe mileniali.

Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai puțin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Și aici e problema: leadershipul înseamnă muncă. Înseamnă timp și energie. Efectele lui nu sunt ușor de măsurat și nu sunt întotdeauna imediate. Leadership înseamnă a le fi dedicat oamenilor.

Leadershipul, adevăratul leadership, nu este bastionul celor care stau în vârf. Este responsabilitatea tuturor celor care fac parte din grup. Chiar dacă oamenii care dețin o poziție oficială pot avea autoritatea de a acționa la o scară mai mare, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a proteja Zona de siguranță. Toți trebuie să începem astăzi să facem mici lucruri pentru binele celorlalți... zi după zi.

Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinați să avem grijă de noi înșine, ci din cauză că suntem stimulați să avem grijă de ceilalți. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalți.

Simon Sinek

Liderii sunt cei care se avântă primii în necunoscut.

Ei se năpustesc spre pericol.

Ei își lasă la o parte propriile interese pentru a ne proteja sau pentru a ne duce spre viitor.

Liderii ar sacrifica imediat ceea ce le aparține pentru a proteja ceea ce ne aparține.

Și nu ar sacrifica ceea ce e al nostru pentru a salva ceea ce e al lor.
Asta înseamnă să fii lider.

Înseamnă că ei aleg să înfrunte primii pericolul, avântându-se spre necunoscut.

Iar atunci când suntem siguri că ei vor avea grijă de noi, vom mărșălui în urma lor și vom munci neobosiți pentru a le împlini viziunea și ne vom numi cu mândrie adepții lor.

Ești lider cu adevărat?

„Dacă acțiunile tale îi inspiră pe alții să viseze mai mult, să învețe mai mult, să facă mai mult și să devină ceva mai mult decât sunt, atunci se cheamă că ești un lider”. În acest citat cred că veți găsi mesajul cărții Liderii mănâncă ultimii. Când liderii îi inspiră pe cei pe care îi conduc, oamenii se gândesc la un viitor mai bun, investesc timp și efort pentru a învăța mai mult, fac mai mult pentru organizațiile lor și pe parcurs devin și ei lideri.

George J. Flynn,
General locotenent,
Trupele Marine ale SUA

Liderii mănâncă ultimii este o carte care se citește cu bucurie, până la capăt, o carte pe care știi ulterior unde ai pus-o pentru că, instinctiv, simți că vei mai avea nevoie de ea. Un ghid util pentru a înțelege alegerile pe care le ai de făcut, ca actual sau viitor lider și consecințele acestora asupra oamenilor pe care îi ai în grijă, asupra organizației, dar și asupra propriei tale stări de bine.

Gabriel Crețu
CEO - Adwisers Financial IFN

Despre Autor

Simon Sinek este un optimist incurabil și autorul bestsellerului Start with Why (2011), carte care a schimbat modul tradițional în care ne raportăm la ce înseamnă un lider autentic și cum reușesc organizațiile moderne să-și inspire angajații. Simon Sinek este licențiat în antropologie culturală în cadrul Brandies University, a urmat Dreptul la City University, Londra, cu gândul de a deveni avocat, dar a abandonat studiile pentru o carieră în publicitate. Speechul său de pe TED.com bazat pe conținutul cărții Start with Why este al doilea cel mai popular video din istoria TED.com.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
Excelent pentru omul si liderul din tine - (13.12.2017)
Pe Simon Sinek il urmaream de un an de zile inainte sa citesc cartea. A fost cea mai interesanta, informativa si aplicabila abordare despre oameni si leadership pe care am intalnit-o pana acum (Dale Carnegie, Jim Rohn, Napoleon Hill, John Maxwell nu lipsesc din biblioteca, insa viziunea lui Sinek despre ce inseamna leadership-ul m-a influentat cel mai mult in comunicarea cu oamenii cu care lucrez si ghidez). Cartea expune scurte povestioare despre momente cheie in care oamenii au iesit din tipare sociale sau reguli pentru a se asigura ca cei pe care ii conduc au cel mai mult de castigat si ca vor fi fericiti si impliniti la final de zi

A fost modul in care am terminat 2016 si a setat extraordinar de bine un 2017 de succes. Recitesc notitele luate din carte cu fiecare ocazie. Traducerea in limba romana a pastrat impecabil mesajul si emotia pe care autorul vrea sa le trasmita. Recomand.