Începe cu de ce

Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune
  • Titlul original: Start With Why
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Olimpia Nicolae
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 336 pagini
  • ISBN: 978-606-722-311-8

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 47,20 lei

Descriere

Detalii

În anul 2009, Simon Sinek a inițiat o mișcare prin care încerca să ajute oamenii să devină mai inspirați la locul muncă, aceștia inspirându-și la rândul lor colegii și clienții. De atunci, milioane de persoane au fost motivate de puterea ideilor sale, inclusiv cele peste 37 de milioane de oameni care i-au urmărit discursul TED bazat pe cartea Începe cu de ce, a treia cea mai populară înregistrare a seriei TED Talks a tuturor timpurilor. Sinek începe cu o întrebare fundamentală: de ce unii oameni sau unele companii sunt mai inovatoare, mai influente și mai profitabile decât altele? De ce unele se bucură de o loialitate mai mare din partea clienților și angajaților? De ce atât de puține companii de top sunt capabile să-și mențină succesul? 

Oameni precum Martin Luther King Jr., Steve Jobs și frații Wright au avut foarte puține lucruri în comun, dar cu toții au început prin a se întreba „de ce?”. Ei au realizat că oamenii nu vor crede într-un produs, într-un serviciu, într-o mișcare sau într-o idee  până când nu vor înțelege „de ce”-ul din spatele acestora.
Începe cu de ce demonstrează că liderii care au avut cea mai mare influență la nivel mondial gândesc, acționează și comunică în același mod, exact opusul modului în care procedează toată lumea. Sinek numește această idee „cercul de aur” și oferă o structură pe care pot fi construite organizațiile, pot fi conduse mișcările și pot fi inspirați oamenii. Iar totul începe cu întrebarea „de ce?”.

ACEASTĂ CARTE A FOST SCRISĂ PENTRU TOȚI CEI
CARE DORESC SĂ-I INSPIRE PE ALȚII ȘI PENTRU CEI
CARE VOR SĂ GĂSEASCĂ PE CINEVA CARE SĂ-I INSPIRE.

Simon Sinek conduce o mișcare pentru a construi o lume în care cei mai mulţi dintre noi să fim inspirați de munca pe care o facem. Milioane de persoane au vizionat deja înregistrarea sa video de pe TED.com, despre importanța de a ști de ce facem ceea ce facem. Începe cu de ce aprofundează și mai mult conceptul.

Orice persoană sau organizație poate explica ce face. Unii pot explica de ce sunt diferiți sau mai buni, dar foarte puțini pot articula clar de ce. Această întrebare nu implică bani sau profit – acelea sunt rezultatele. „De ce” este lucrul care ne inspiră pe noi și pe cei din jur.

De la Martin Luther King Jr. la Steve Jobs și până la frații Wright, Începe cu de ce demonstrează că liderii care îi inspiră pe toți gândesc, acționează și comunică în exact același mod – acesta fiind complet opusul a ceea ce face restul lumii.

Schițând o gamă largă de povești reale, cartea oferă o structură pe care organizațiile pot construi, cu ajutorul căreia mișcările pot fi conduse, prin care oamenii pot fi inspirați – și totul începe cu „de ce”.

Începe cu de ce este cartea care ar trebui să fie pe biroul fiecărui om care conduce alți oameni, antreprenor, corporatist sau persoană din administrație. De ce? Pentru că, așa cum spune și titlul, te trimite la esența modului în care poți conecta oamenii la viziunea și la mesajul tău, într-un mod simplu, autentic și puternic.
De când am luat prima dată contact cu „cele trei cercuri de aur” ale lui Sinek, întreaga mea abordare și filosofie de leadership, coaching și dezvoltare s-a transformat într-un mod care a generat rezultate extraordinare. Dacă ești inspirat, reușești să-i inspiri și pe ceilalți. Dacă îți înțelegi credințele și valorile, poți să le inspiri și să le modelezi și pe ale celor cu care muncești, cu care construiești zi de zi, mult mai ușor, mai fluent și mai eficient. Este o carte pe care o citești și recitești, o descoperi și o redescoperi.

Madi Rădulescu, PCCTM, MBA
Managing Partner MMM Consulting

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Simon Sinek este susținută de MMM Consulting International

Despre Autor

Simon Sinek, autorul bestsellerurilor Liderii mănâncă ultimii și Împreună este mai bine, este un optimist care crede într-un viitor mai bun al umanității. El învață liderii și organizațiile cum să inspire oamenii și și-a prezentat ideile în întreaga lume, de la companii nou-lansate până la cele din topul celor mai bune 50 de companii al revistei Fortune, de la Hollywood la Congresul SUA și Pentagon. Discursul său, bazat pe cartea Începe cu de ce, este al treilea cel mai vizualizat TED Talk din toate timpurile. Află mai multe despre acesta și despre cum îi poți inspira pe cei din jurul tău pe site-ul StartWithWhy.com.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
Avantaj competitiv - (01.03.2018)
Lucrarea ''Începe cu de ce" reprezinta cea mai importanta lectie despre viziune, scop, avantaj competitiv real, inovatie.
Simon Sinek demonstreaza clar ca <avantajul competitiv> nu poate veni din palierul de ''CE'' face o companie sau de "CUM" face o companie lucruri. La aceste niveluri se pot face doar imbunatatiri marginale, mici inovatii care a doua zi vor fi copiate de ceilalti competitori.
Avantajul competitiv real si autentic poate fi identificat doar la nivelul lui ''DE CE" adica la motivatia din spatele ''CUM'' si ''CE'' facem.
Doar la acest nivel apare inspiratia!
Simon Sinek face un pas calitativ care duce la intelegerea superioara a ''avantajului competitiv'' asa cum este descris de Michael Porter.
Va invit sa va identificati ''DE CE"-ul si apoi sa aduceti schimbarea in bine celor de aproape!