Minighid de creștere a capitalului

Formula trăsnet pentru a găsi oportunități excelente de investiții
  • Titlul original: The Little Book That Builds Wealth
  • Ediția I 2013, paperback
  • Traducător: Iulia Bertea
  • Dimensiuni: 12 x 17 cm
  • 216 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-46-1

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Minighid de creștere a capitalului face parte din seria Cărți mici, profituri mari, un proiect al editurii Publica susținut de Erste Asset Management.

Pentru a câştiga bani în mediul de afaceri dinamic de astăzi, trebuie să investiţi în companii care fac faţă cu brio presiunii susţinute a competiţiei. Dar cum puteţi identifica precis companiile care sunt foarte bune astăzi şi au datele necesare pentru a rămâne foarte bune şi în anii următori?

Răspunsul la această întrebare îl reprezintă avantajele competitive, sau şanţurile de apărare economice. Aşa cum castelele medievale erau înconjurate de şanţuri cu apă pentru a-i ţine pe duşmani la distanţă, şanţurile de apărare economice protejează rentabilităţile înalte ale capitalului de care se bucură cele mai prospere companii din lume.

Dacă puteţi descoperi companiile care au şanţuri de apărare, şi dacă le puteţi cumpăra acţiunile la preţuri rezonabile, veţi începe să construiţi un portofoliu de afaceri solide care vă vor mări şansele de a obţine rezultate bune pe piaţa de capital.

„Minighidul de creștere a capitalului oferă un set de instrumente practice de identificare a companiilor care pot susţine rentabilităţi înalte ale capitalului investit. Pat Dorsey îi explică cititorului cum să caute avantaje competitive de durată atunci când alege să investească în acţiuni. Cele patru surse de avantaj competitiv structural pe care le prezintă: (1) activele nemateriale, (2) costurile schimbării furnizorilor, (3) efectul de reţea şi (4) avantajul de cost; sunt deosebit de valoroase în selectarea unui angajament investiţional pe termen lung.” Louis A. Simpson, Preşedinte şi CEO, Capital Operations, GEICO Corporation

„Pat Dorsey oferă un cadru concret pentru a integra realităţile unui viitor în continuă schimbare în deciziile investiţionale de astăzi. O parte artă şi o parte ştiinţă – ingredientele de bază pentru investiţiile de succes pe termen lung.” Larry D. Coats, CEO, Oak Value Capital Management, Inc.

„Citiți Minighidul lui Pat Dorsey şi veţi renunţa la toate tehnicile care v-au dezamăgit în trecut. Aceasta este cartea definitorie despre cum să identificaţi afacerile cu performanţe solide pentru portofoliul dumneavoastră şi, cel mai important, cum să evitaţi investiţii care nu vor trece testul timpului. Este o lectură obligatorie pentru orice investitor.” Timothy P. Vick, Senior Portfolio Manager, The Sanibel Captiva Trust Co., autor al cărţii How to Pick Stocks Like Warren Buffet

Despre Autor

Pat Dorsey, analist financiar certificat (CFA), este director de cercetare a pieţei de capital la Morningstar, Inc. A avut o contribuţie fundamentală la dezvoltarea sistemului de evaluare a acţiunilor Morningstar RatingTM, precum şi a evaluărilor Morningstar pentru şanţurile de apărare economice. De asemenea, Dorsey este autorul cărţii The Five Rules for Successful Stock Investing: Morningstar's Guide to Building Wealth and Winning in the Market (Wiley, 2004).

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor