Geniul criminal din spatele Silk Road

Legendara vânătoare a creatorului celui mai mare imperiu al drogurilor de pe Dark Web
  • Titlul original: American Kingpin
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Emilia Vasiliu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 496 pagini
  • ISBN: 978-606-722-317-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 55,00 lei

Special Price 44,00 lei

Descriere

Detalii

În 2011, Ross Ulbricht, un programator de 26 de ani, a inaugurat piața liberă absolută Silk Road, un site clandestin din Dark Web, unde oricine putea să tranzacționeze orice – droguri, programe de hacking, otrăvuri, pașapoarte și bani falși, – la adăpost de ochiul ager al autorităților. În cei doi ani în care guvernul american l-a vânat pe proprietarul său misterios, Silk Road a crescut rapid, transformându-se într-o afacere de 1,2 miliarde de dolari.

Ross și-a asumat noul rol de „lord al drogurilor” și a recurs la măsuri de protecție drastice – inclusiv la comandarea asasinării a unui fost angajat. În vreme ce Ross plănuia să dispară pentru totdeauna, agenții federali acționau contratimp ca să prindă un individ despre care nici măcar nu erau siguri că exista, căutând acul în carul cu fân al întregului internet.

Bazându-se pe accesul exclusiv la actorii principali și la două miliarde de cuvinte și de imagini digitale lăsate în urmă Ross, Nick Bilton a creat o poveste plină de întorsături de situație, de descoperiri norocoase și de eludări de pericole pe muchie de cuțit. Este o poveste despre ambiția puștiului din vecini, care a pătruns în sfera infracțională, secondată de conflictul dintre noua lume a susținătorilor lumii online libertariene, anonime, descentralizate și vechea lume a controlului exercitat de autorități, ordine și respectarea legilor.

Plină de personaje memorabile și cu un punct culminant uluitor, această carte poate să pară prea de tot ca să nu fie ficțiune. Dar totul este real.

Incredibil de captivantă.
Casey Neistat

Impresionantă.
New York Times

Uluitor de bine documentată... rafinată și strălucită... Relatarea absolută a saga Silk Road.
The Globe and Mail

Extraordinară.
HuffPost

Chipul din spatele Dark Web.
WIRED

O lectură care dă dependență.
Amazon Book Review

New York Times Bestseller
Apple Best Books of 2017
Audible Best True Crime Book of 2017
Amazon Best Book of the Month
​#1 Audible Non-Fiction Book
GoodReads Choice Awards: Best Nonfiction Books of 2017
Amazon 100 Best Books of 2017

Despre Autor

NICK BILTON este observator special pentru Vanity Fair, publicație pentru care scrie despre tehnologie, politică, afaceri și cultură. De asemenea, colaborează și cu CNBC și a fost editorialist și reporter la New York Times.

De-a lungul timpului, editorialele și articolele lui Bilton au dus la investigații făcute de Guvernul Statelor Unite și au convins Agenția Federală pentru Aviație din SUA să anuleze o reglementare care impunea închiderea dispozitivelor în timpul decolării și aterizării. Locuiește la Los Angeles, California, alături de soția sa, fiul lor și câinele Pixel.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor