Dincolo de frumusețea perenă

Viață, moarte și speranță în orașul de jos din Mumbai
  • Titlul original: Behind The Beautiful Forevers
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Paul Slayer Grigoriu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 320 pagini
  • ISBN: 978-606-722-221-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

În această carte uluitoare Katherine Boo zugrăveşte o epocă tulbure de schimbări globale şi de inegalitate ce devine umană prin povestea dramatică a unor familii care luptă pentru o viaţă mai bună în Annawadi, o aşezare improvizată la umbra hotelurilor de lux de lângă aeroportul din Mumbai. Odată ce India începe să prospere, locuitorii din Annawadi încep să spere cu pasiune. Abdul, un adolescent întreprinzător, vede „o avere nemăsurată” în gunoaiele reciclabile aruncate de cei bogaţi. Chiar și copiii cei mai săraci, cum ar fi tânărul hoţ Kalu, simt că şi-ar putea împlini visele.

Ulterior însă Abdul este acuzat pe nedrept în urma unei tragedii şocante; teroarea şi recesiunea globală scutură oraşul din temelii; tensiunile înăbuşite legate de religie, castă, sex, putere şi invidie economică ies la iveală în chip brutal. Cu inteligenţă, umor şi o profundă înţelegere a ceea ce-i leagă pe oameni în vremuri tulburi de schimbare, Dincolo de frumuseţea perenă, o carte bazată pe ani întregi de documentare fără compromis, îl duce pe cititor drept în mijlocul uneia dintre lumile ascunse ale secolului XXI şi în inima unor familii cu neputinţă de uitat.

Documentată precum scandalul Watergate, scrisă precum Marile speranţe şi, fără îndoială, cea mai bună carte de non-ficţiune din ultimii ani.
New York Magazine

Această carte este deopotrivă un tur de forţă în reportajul social şi o capodoperă literară.
Din motivația juriului, la acordarea premiului pentru non-ficțiune PEN/John Kenneth Galbraith Award

O piatră de hotar.
The Wall Street Journal

Însufleţitoare şi irezistibilă... Reuşita extraordinară a lui Boo este dublă. Pe de o parte, ne arată cum își găsesc oamenii puterea să rămână oameni în cele mai disperate împrejurări și, pe de altă parte, ne face să ne pese.
People

O carte deosebit de inteligentă (şi) umană... Deschizătoare de drumuri.
Junot Díaz, The New York Times Book Review

Despre Autor

Katherine „Kate” J. Boo este jurnalistă de investigaţie și se ocupă de vieţile oamenilor săraci. A câştigat Premiul Pulitzer pentru Serviciul Public în 2000, Premiul MacArthur, cunoscut și ca „bursa geniilor”, în 2002 şi Premiul Naţional de Carte pentru Non-Ficţiune în 2012. Colaborează din 2003 la revista New Yorker. Cartea sa, Dincolo de frumuseţea perenă: Viaţă, moarte şi speranţă în oraşul de jos din Mumbai, a câştigat premiile pentru non-ficţiune PEN, Los Angeles Times Book Awards, New York Public Library şi premiul Academiei Americane de Arte şi Litere.

Opinia cititorilor