Umbre în vie

Conspiraţia menită să distrugă cel mai rafinat vin din lume. Adevărata poveste
  • Titlul original: Shadows in the Vineyard
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Irina Cristescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 328 pagini
  • ISBN: 978-606-722-049-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 37,57 lei

Special Price 30,06 lei

Descriere

Detalii

În ianuarie 2010, Aubert de Villaine, celebrul proprietar al Domeniului de la Romanée-Conti – o mică podgorie din Burgundia, care produce cel mai rafinat și mai scump vin din lume – a primit o scrisoare anonimă prin care era amenințat cu distrugerea prețioasei sale vițe dacă nu consimțea să plătească un milion de euro. Inițial, Monsieur de Villaine a crezut că la mijloc nu era decât o glumă proastă, acest gen de infracțiune fiind comparabil cu crima în lumea vinurilor de top. Complotul a fost însă pus în practică, având să cutremure legendara regiune.

Povestea sinistră descoperită de jurnalistul Vanity Fair, Maximillian Potter, a culminat cu un flagrant pus la cale de câțiva detectivi iscusiți de la Paris, cu sinuciderea suspectului principal și cu investigația plină de dramatism a unui caz care a încercat să destabilizeze cultura profund tradiționalistă a celui mai bun vin din lume.

Umbre în vie este o poveste de neuitat, care ne poartă într-o lume fermecătoare, plină de personaje fascinante, cu o cultură locală pătrunsă de o istorie încâlcită, bântuită de excese, dar și de bucuria de a trăi, precum și de o atenție reverențioasă față de pământurile care îi dau viață.

Un mister captivant şi cât se poate de real, precum şi un portret intim al unuia dintre cei mai mari producători de vin din lume, în lupta sa cu persoana care s-a încumetat să încerce să distrugă cinci secole de perfecţiune. Maximillian Potter a fost dintotdeauna un reporter excelent; acum, el ne zugrăveşte povestea fascinantă a legendarei vii franceze, Romanée-Conti.
Michael Hainey, autorul cărții After Visiting Friends

Această poveste fascinantă, în care binele învinge, ne face să apreciem înnoit regiunea Côte d'Or, oamenii de acolo şi pasiunea care insuflă caracter unui vin incredibil.
Eric Ripert, bucătar-şef şi co-proprietar al restaurantului Le Bernardin, autorul cărții Avec Eric

Un infractor ascuns în bârlogul său apasă pe butonul lanternei sale, iar cititorul este absorbit instantaneu de poveste. Umbre în vie este o operă de non-ficţiune care te ţine cu răsuflarea tăiată de la început şi până la sfârşit. Este plină de răsturnări de situaţie bizare şi de personaje unice. Când crezi că te-ai prins de ce va urma, faptele din pagina următoare îţi demonstrează că te-ai înşelat.
Christopher McDougall, autorul cărții Born to Run

 

Review Radu Paraschivescu pentru emisiunea Dă-te la o carte, DIGI24:

Despre Autor

MAXIMILIAN POTTER este consultant media al guvernatorului statului american Colorado. În trecut a fost director executiv al revistelor 5280: Denver's Magazine, Premiere și GQ. A colaborat şi cu publicaţiile Men's Health, Best Life şi Details. S-a născut la Philadelphia, a absolvit cursurile Allegheny College şi are un master în jurnalism de la Medill School. În prezent locuiește la Denver, alături de soția și cei doi fii ai săi.

Opinia cititorilor
Povestea unui vin de calitate, o carte pasionantă, un adevărat policier în stil clasic, împletit cu multă-multă istorie - (03.07.2016)
Am fost atât de entuziasmat de această carte, încât nu îmi dau seama nici acum care este partea cea mai importantă, pe ce ar trebui să pun accentul în această prezentare: pe de o parte, un roman polițist (dar non-fiction) de cea mai bună calitate, unde alibiurile, temele, scopurile și mesajele se amestecă într-un tot unitar, de remarcabilă calitate; pe de altă parte, este o carte de istorie a vinului, autorul trecând pasaje temporale pentru a ne povesti istoria Domeniului Romanée-Conti, istoria Burgundiei și a vinurilor franceze, a degustatului (ce artă!) și a pasiunii viticultorilor de tradiție, despre care am scris mai sus. Nu este lăsată la o parte nici povestea importului viei și vinului francez în Statele Unite, cu precădere în California, și producția de succes de acolo. Aflăm totul, descoperim lucruri noi, ne este apoi la îndemână să deschidem o sticlă de vin de calitate, chiar dacă foarte scump

Mai multe: http://filme-carti.ro/carti/umbre-in-vie-de-maximillian-potter-56164/
Un dar de la Dumnezeu - (03.07.2016)
Tocmai am terminat cartea, sunt, teoretic, prinsă încă în lumea ei magică. Nu cred că voi putea cuprinde în această recenzie toată gama de sentimente care m-au încercat în timp ce citeam, dar merită să încerc. A devenit una dintre cărțile mele preferate. Nu îmi imaginam că îmi va plăcea atât de mult, dar m-a fascinat de la prima până la ultima pagină. Știu că acum gândiți cum gândeam și eu (Cum poți să scrii 300 și ceva de pagini despre vin?), dar credeți-mă, e o lectură obligatorie pentru suflet.

Mai multe pe blog: http://cititoriferoce.weebly.com/blog/un-dar-de-la-dumnezeu-maximillian-potter-umbre-in-vie-conspiratia-menita-sa-distruga-cel-mai-rafinat-vin-din-lume
Umbre în vie - (04.06.2016)
Un modest comentariu la carte:

http://ochiuldeveghe.over-blog.com/2016/06/shadows-in-the-vineyard.html