Super Freakonomics

Răcirea globală, patriotismul prostituatelor şi motivele pentru care teroriştii-kamikaze ar trebui să-şi facă asigurare de viaţă
  • Titlul original: Superfreakonomics
  • Ediția I 2010
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 320 pagini
  • ISBN: 978-973-1931-52-4

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Fiecare capitol din Superfreakonomics porneşte de la întrebări din cele mai neaşteptate, precum: Ce e mai periculos, să conduci în stare de ebrietate sau să mergi pe jos, beat fiind? Putem salva planeta mâncând carne de cangur? Ce se întâmplă dacă doctorii nu se spală pe mâini?

Frivole şi uşor amuzante în aparenţă, acestea sunt doar câteva dintre întrebările-cheie din Superfreakonomics, iar marele pariu al cărţii este să demostreze că ele sunt cât se poate de serioase.

Pentru Dubner şi Levitt, economia nu este doar o disciplină care se studiază în universităţi, nici simplă explicaţie matematică. Economia este pentru ei una dintre dimensiunile lumii în care trăim zi de zi şi din acest motiv au optat pentru „freakonomie”, adică pentru reabilitarea banalului prin apelul la bizarerii statistice şi logice. Pentru că „(super)freakonomia” nu e altceva decât rezultatul acestui amestec de rigoare ştiinţifică şi curiozitate lipsită de prejudecăţi, care face ca interpretările economice din această carte să fie şi relevante, şi pasionante.

"Un manual alternativ de economie, bestseller." New York Times

"Flegmatică, distractivă şi inteligentă. Cu Superfreakonomics, Levitt şi Dubner îi fac un bine economiei, care devine, datorită lor, accesibilă şi atrăgătoare." Kirkus Reviews

"Dacă Indiana Jones ar fi fost economist, numele lui ar fi fost Steven Levitt. Pentru că Levitt e un nonconformist, un vânător de comori, al cărui succes se bazează pe prezenţă de spirit, curaj şi lipsă de prejudecăţi." Wall Street Journal

"Superfreakonomics are studii de caz savuroase, statistici surprinzătoare şi anecdote amuzante, toate definite de dorinţa autentică de a descoperi adevărul. Iar adevărul, cum reiese şi din această carte, nu e deloc comod." Management Today

Despre Autor

Steven D. Levitt este doctor în economie, profesor la Chicago University şi deţinător al Medaliei John Bates Clark, care se acordă celui mai influent economist care are sub patruzeci de ani.

Stephen J. Dubner a fost editor şi jurnalist pentru The New York Times şi a predat engleza la Columbia University. E autorul cărţilor Choosing My Religion şi Confessions of a Hero-Worshiper, dar şi al unei cărţi pentru copii, The Boy With Two Belly Buttons.

În 2009, Levitt şi Dubner au fondat compania de consultanţă şi acte caritabile The Greatest Good. Revista Time i-a inclus în ediţia din 2006 a topului „Cei 100 de oameni care ne schimbă lumea”.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor