Orice viață arde

Cum explică termodinamica originea formelor de viață

  • Titlul original: EVERY LIFE IS ON FIRE: How Thermodynamics Explains the Origins of Living Things
  • Ediția I 2021, paperback
  • Traducător: Smaranda Nistor
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 264 pagini
  • ISBN: 978-606-722-470-2

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 34,30 lei

Descriere

Detalii

Un eminent fizician ridică vălul de pe o teorie definitorie a unui întreg domeniu, despre originile și scopul vieții. De ce suntem vii? Majoritatea lucrurilor din Univers nu sunt. Și tot ce este viu își are originea în lucruri care, enigmă totală, nu erau vii.

Timp de secole, întrebarea științifică despre originile vieții ne-a încurcat, lăsându-ne nedumeriți. Dar în cartea Orice viață arde, fizicianul Jeremy England susține că răspunsul a fost chiar sub nasul nostru în tot acest timp, îngropat adânc în legile termodinamicii. Autorul explică de ce, în mod contraintuitiv, exact aceleași forțe care tind să rupă lucrurile în bucăți, au dus la asamblarea primelor sisteme vii.

Cum a început viața nu este doar o întrebare științifică. O punem pentru că vrem să știm ce înseamnă realmente să fii viu. Drept care England, rabin hirotonit, își folosește teoria ca să cerceteze cum și dacă știința ne ajută să găsim un scop în acest vast și misterios Univers.

În buna tradiție a cărții lui Viktor Frankl, Omul în căutarea sensului vieții, cartea Orice viață arde este o mărturie de profundă semnificație despre cum poate să apară ceva din nimic.

În această carte sclipitor de originală, Jeremy England abordează poate cea mai importantă întrebare științifică dintre toate: ce este viața și cum a apărut ea din materie neînsuflețită? Este o încântare s-o citești, nu doar grație conținutului ei fermecător, ci și pentru că, la fel ca scripturile ebraice împletite peste tot în text, proza curge într-un ritm poetic. N-am putut s-o las din mână.Ard Louis, Universitatea Oxford

Un proiect unicat, care își propune să construiască o punte metaforică între bogăția limbajului mitic și precizia teoriei fizicii. Undeva sub această punte curge apa din care a evoluat prima formă de viață biologică. Iar England este ghid fizician-ecumenic competent.David Krakauer, președinte al Santa Fe Institute și profesor „William H. Miller” de Sisteme Complexe

Idei iluminatoare despre fizica vieții. — Kirkus

Despre Autor

JEREMY ENGLAND este director al departamentului de inteligență artificială de la GlaxoSmithKline, cercetător principal la Georgia Tech și fost profesor asociat la catedra „Thomas D. and Virginia W. Cabot” de fizică de la MIT. A fost bursier Rhodes și doctorand Hertz. Forbes l-a inclus pe lista celor mai promițătoare „30 de stele în ascensiune din știință”. Trăiește în Brookline, Massachusetts.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor