Universul accidental

Lumea pe care credeai că o ştii
  • Titlul original: Accidental Universe
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Vasile Decu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 136 pagini
  • ISBN: 978-606-722-200-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 29,00 lei

Special Price 23,20 lei

Descriere

Detalii

Cu pasiune și curiozitate, Alan Lightman explorează noile provocări emoționale și filosofice lansate de descoperirile științifice recente. Cartea de față analizează dialogul dintre știință și religie; conflictul dintre dorința umană pentru permanență și efemerul naturii; posibilitatea ca universul nostru să fie doar un accident; maniera în care tehnologia modernă ne-a separat de experimentarea directă a naturii; reticenţa faţă de ideea că trupurile și mințile noastre pot fi explicate prin logica științifică și legile naturale.

În spatele tuturor acestor meditații se află sugestia – înfricoșătoare și entuziasmantă – că ceea ce vedem și înțelegem din lumea din jurul nostru este doar o mică bucată dintr-un întreg extraordinar, dar poate de nepătruns.

Probabil că Alan Lightman este singurul scriitor capabil să cutreiere nu unul, ci şapte universuri într-o carte cât o palmă.
The Columbus Dispatch

Provocator, dar elegant, Lightman celebrează marea noastră aventură pentru cunoaştere şi ne vorbeşte despre provocările pe care ni le aduc descoperirile pe care le facem.
Booklist

Această carte captivantă examinează principalele teorii științifice ale vremii, într-un stil viu, aproape liric, celebrând pasiunea umană de a înțelege universul care ne înconjoară.
Portland Press Herald

Toți cititorii se pot bucura de această proză bine organizată și elegantă, care te face să meditezi la ce putem demonstra obiectiv despre lumea în care trăim și la ce va rămâne mereu un mister.
The Boston Globe

Lightman are față de necunoscut o afecțiune și o modestie atrăgătoare, iar față de oameni, mai ales față de cei cu vieți atât de scurte, dar întrebări atât de mari – o compasiune încă și mai puternică.
The Columbus Dispatch

Despre Autor

ALAN LIGHTMAN este fizician teoretician, membru al Academiei Americane de Arte și Științe din 1996 și profesor de științe umaniste la MIT și Harvard.
A scris șase romane, dintre care două  au devenit bestsellere internaționale: Einstein's Dreams și The Diagnosis. A publicat două colecții de eseuri, mai multe cărți despre știință și articole în numeroase reviste, precum The Atlantic, Granta, Harper's Magazine, The New Yorker, The New York Review of Books şi Nature.

Opinia cititorilor