Isaac Newton

  • Titlul original: Isaac Newton
  • Ediția I 2011
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 296 pagini
  • ISBN: 978-973-1931-86-9

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 37,57 lei

Special Price 30,06 lei

Descriere

Detalii

ISAAC NEWTON s-a născut într-o casă ţărănească de piatră, în 1642, fără tată şi nedorit de către mama sa. Atunci când a murit la Londra în 1727, era atât de renumit încât i s-au făcut funeralii de stat – onoare fără precedent pentru un supus ale cărui realizări s-au situat în domeniul intelectului.

Cât timp a fost o prezenţă irascibilă la Trinity College, Cambridge, Newton a inventat proprietăţi ale naturii şi le-a dat nume – masă, gravitaţie, viteză – lucruri pe care ştiinţa noastră le consideră acum ca de la sine înţelese. Inspirat de Aristotel, stimulat de descoperirile lui Galileo şi de filozofia lui Descartes, Newton a înţeles intangibilul şi a avut îndrăzneala să îl măsoare, un salt spiritual fără pereche în generaţia sa.

James Gleick, autorul cărţilor Chaos şi Genius şi unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de literatură ştiinţifică din generaţia sa, îl poartă pe cititor în viaţa retrasă a lui Newton şi oferă explicaţii surprinzător de limpezi ale conceptelor care au modificat pentru totdeauna modul în care percepem corpurile, repausul şi mişcarea – idei atât de fundamentale în secolul XXI, încât se poate spune că, într-adevăr, noi toţi suntem newtonieni.

Biografia potrivită pentru profanul interesat. . . [Gleick] face remarcabil de accesibilă viaţa acestui om extrem de complex. THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

Gleick a transformat cercetarea academică de tip clasic într-o poveste incitantă. Mai mult decât atât, a făcut o treabă minunată recreând viaţa intelectuală din Britania de la sfârşitul secolului al XVII-lea. El excelează în traducerea discuţiilor ezoterice în explicaţii clare, simple, pe înţelesul oamenilor moderni. SCIENCE James Gleick. . . scoate maximum din extraordinarul său subiect, oferindu-ne o abil construită viziune asupra marelui matematician, în calitate de creator şi victimă a epocii sale. . . [Isaac Newton] este un antidot perfect împotriva multor biografii voluminoase şi umflate, care inundă în mod obişnuit piaţa – şi, de asemenea, este un superb punct de pornire pentru oricine este interesat de viaţa unuia dintre puţinele genii indisputabile ale lumii. THE OBSERVER

O lucrare elegant scrisă şi pătrunzătoare, care îl reînvie pe Newton şi îi face dreptate. . . Gleick se dovedeşte a fi nu numai un solid explicator al ştiinţei newtoniene, ci şi un dotat stilist literar, a cărui discretă empatie cu subiectul său ne face să vedem lumea cu ochii lui Newton. LOS ANGELES TIMES

Cea mai bună biografie a celei mai uimitoare figuri a ştiinţei. NEW SCIENTIST

Despre Autor

JAMES GLEICK este autor, reporter, eseist și istoric al ştiinţei şi tehnologiei moderne.

Prima sa carte, Chaos, finalistă a National Book Award, a fost tradusă în douăzeci şi cinci de limbi.

Biografiile sale, bestsellerurile Genius: The Life and Science of Richard Feynman şi Isaac Newton, s-au situat pe lista scurtă a candidaţilor la Premiul Pulitzer, și sunt traduse în peste treizeci de limbi.

Cea mai recentă carte a sa, Information: A History, A Theory, A Flood (2011), este în curs de apariție la editura Publica.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor