Termină ce ai început

Lecții surprinzătoare din știința motivației

  • Titlul original: GET IT DONE: Surprising Lessons from the Science of Motivation
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Mihaela Apetrei
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 368 pagini
  • ISBN: 978-606-722-532-7

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 45,50 lei

Descriere

Detalii

S-a scris mult pe subiectul motivării și al influențării altora, dar ce se întâmplă când persoana pe care vrei s-o influențezi cel mai mult ești chiar tu? Fixarea și atingerea obiectivelor pentru propria persoană – la muncă, acasă și în relațiile cu ceilalți – sunt mai dificile decât par. Cum știi de unde să începi? Cum mergi mai departe când întâlnești blocaje și distrageri? Cum decizi ce sarcini de lucru și ce ambiții sunt prioritare când te confrunți cu mai multe responsabilități, nevoi și dorințe decât poți ține șirul?

În această carte, Ayelet Fishbach, psiholog și cercetător în știința comportamentală, prezintă un nou cadru teoretic pentru acțiunile noastre de automotivare, explicându-ți cum să:

● identifici obiectivele corecte;
● ataci „problema intermediară”;
● înfrunți tentațiile;
● folosești ajutorul celor din jur;
● și multe altele...

Utilizând studii captivante din domeniul științei motivației și adunând povești ale celor care au învățat cum să se motiveze pe sine, această carte pune în lumină câteva strategii neprețuite care să te ajute să tragi de tine în direcția în care vrei să mergi, astfel încât să-ți poți atinge obiectivele rămânând sănătos, cu mintea limpede și fericit.

Cât de tare mi-a plăcut cartea aceasta? Lăsați-mă să enumăr toate motivele. În primul rând, autoarea ei. Nu cunosc pe nimeni, om de știință sau orice altceva, care să știe mai multe decât Ayelet Fishbach despre psihologia obiectivelor. În al doilea rând, caracterul ei practic. Ca oricine, am și eu visurile mele. Fiecare capitol m-a învățat lecții despre mine însămi și despre felul în care pot să-mi încadrez mai bine obiectivele, așa încât visurile mele să devină realitate. În al treilea rând, scriitura: clară, la obiect și totuși plină de căldură, apropiată și cuceritor de sinceră. Lista ar putea continua, dar ideea este că iubesc cu adevărat această carte și o s-o iubiți și voi.Angela Duckworth, autoarea cărții Grit

Ayelet Fishbach este o expertă de top în motivație. Studiile ei au produs constant idei deopotrivă surprinzătoare și utile. În Termină ce ai început, ne arată de ce este nevoie pentru a umple spațiul dintre intenții și acțiuni. — Adam Grant, autorul cărților A da și a lua, Originalii și Regândește

În această carte captivantă, Fishbach ne arată cum ne putem motiva pe noi înșine – modificând situațiile în care ne aflăm și felul în care le vedem – pentru a ne atinge scopurile fixate în viață. — Carol S. Dweck, PhD, autoarea cărții Mindset

Dacă am putea „să facem treaba pur și simplu”, n-am avea nevoie de sfatul ăsta. Dar de ce nu putem s-o facem? Și dacă n-o putem face, cum am putea proceda în schimb? În această carte isteață, fermecătoare și importantă, o expertă de talie mondială în știința motivării umane răspunde la această întrebare și nu doar atât. Ce mai aștepți? Citește-o! — Daniel Gilbert, autorul cărții În căutarea fericirii

Despre Autor

Ayelet Fishbach este profesor doctor Jeffrey Breakenridge Keller în Științe Comportamentale și Marketing la University of Chicago Booth School of Business și fostă președintă a Society for the Study of Motivation. Articolele scrise de ea au fost publicate în numeroase reviste de psihologie și business, printre care Psychological Review și Psychological Science.

Dr. Fishbach a fost editor asociat pentru câteva reviste de specialitate, printre care Journal of Personality and Social Psychology și Psychological Science. Rezultatele cercetărilor sale sunt prezentate constant în mass-media precum The Wall Street Journal, CNN, Chicago Tribune, NPR și au fost selectate să apară în „Annual Year in Ideas”, publicat de New York Times.

A primit câteva distincții internaționale, printre care Fulbright Educational Foundation Award, Premiul pentru cea mai bună disertație și Premiul pentru parcursul profesional, oferite de Society of Experimental Social Psychology, iar în 2006 a fost distinsă cu Premiul Provost's Teaching, din partea Universității din Chicago.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor