Cei mai deștepți copii din lume

și modelele de învățământ care i-au format
  • Titlul original: The Smartest Kids in the World
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Louis Ulrich şi Tudor Ulrich
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 384 pagini
  • ISBN: 978-606-722-213-5

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Cei mai deştepţi copii din lume este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

Cei mai privilegiați copii din America beneficiază de școli cu tehnologie de vârf și de părinți bine educați. Cu toate astea, au rezultate mai slabe la matematică, de exemplu, decât copiii din alte 27 de țări. Pentru a afla motivele, Amanda Ripley însoțește trei adolescenți americani într-un periplu de un an în Finlanda, Coreea de Sud și Polonia, țări care au obținut rezultate net superioare în ultimele decenii. Autoarea întâlnește reformatori cu experiență, elevi care arată ca niște zombi din cauza lipsei de somn și un profesor care câștigă 4 milioane de dolari pe an. Poveștile lor ne aduc speranță și claritate și ne dezvăluie  modul în care țările își revoluționează sălile de clasă și îi învață pe copii să gândească singuri.

Ripley trece dincolo de suprafețele lucitoare ale unor culturi străine și reușește să facă propria noastră cultură să arate ciudat de nouă... O carte magistrală.
The New York Review of Books

Cea mai revelatoare analiză pe care am văzut-o vreodată a diferențelor dintre școlile din America și cele din străinătate.
Jay Mathews, editorialist în domeniul educației, The Washington Post

Dacă vă pasă de educație, trebuie să citiți această carte din paginile căreia puteți afla ce au învățat trei copii îndrăzneți de la restul lumii. Cartea lui Ripley ne arată ce putem învăța despre modul în care să rezolvăm problemele din școlile noastre. Stilul încântător de a povesti al autoarei a produs concluzii care sunt deopotrivă utile și inspiratoare.
Walter Isaacson, autor al cărţilor Steve Jobs și Inovatorii

Despre Autor

Amanda Ripley este jurnalistă, iar articolele sale despre comportamentul uman și despre politicile publice au apărut în Wall Street Journal, Slate și Time. Anchetele sale jurnalistice au adus revistei Time două premii National Magazine. A fost invitată în emisiunile posturilor ABC, NBC, CNN, Fox News și NPR și a ținut prelegeri la Pentagon, în plenul Senatului American, în fața Departamentului de Stat și a Departamentului pentru Siguranța Transfrontalieră, dar și în cadrul unor conferințe de leadership, politici publice și educație. Prima sa carte, Inimaginabil, a fost publicată în 15 țări și a devenit subiectul unui documentar difuzat de PBS.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor