Design pentru lumea reală

Ecologie umană și schimbare socială
  • Titlul original: Design for the Real World
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Cristina Sabău și Roxana Aneculăesei
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 496 pagini
  • ISBN: 978-606-722-318-7

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 47,20 lei

Descriere

Detalii

Design pentru lumea reală rămâne o lucrare extrem de actuală, la peste 40 de ani de la prima publicare.

A fost tradusă în 23 de limbi şi a devenit cea mai citită carte de design din lume.

Este un text obligatoriu în multe universități de arhitectură și design.

UN PLAN DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN LUMEA RESURSELOR ŞI ENERGIEI DEFICITARE, PROPUNÂND STRATEGII DE DEZVOLTARE A PRODUSELOR CARE RĂSPUND NEVOILOR UMANE

Această carte este minunat de vie și plină de exemple care vor educa, vor amuza și vor oripila. Entuziasmul și exuberanța verbală de care dă dovadă Papanek în timp ce demontează pretențiile, ipocriziile și viciile lumii reale sunt extrem de provocatoare.

Arthur Conway, New Scientist

Mare parte din plăcerea pe care o conferă lectura acestei cărți vine din imaginile vii și din modul direct în care Victor Papanek își exprimă opiniile. Publicul său nu se rezumă doar la cei care practică designul.

Design Magazine

  • Un plan de supraviețuire pentru mileniul 3
  • Cea mai citită carte de design din lume
  • Un text obligatoriu în multe universități de arhitectură și design.
  • Tradusă în 23 de limbi
Despre Autor

VICTOR PAPANEK şi-a axat lucrările de cercetare pe designul de produs, dar a studiat, printre altele, și arhitectura și antropologia. A predat la universități din Canada, Statele Unite, Danemarca, Suedia și Anglia.

Ca o recunoaștere a eforturilor sale de a genera o mai bună înțelegere a diferențelor dintre ruinata Lume a Treia și țările avansate din punct de vedere tehnologic, a fost nominalizat la Premiul Nobel Alternativ. În 1981 a primit Premiul Kyoto Honours din partea International Centre for Settlement of Investment Disputes pentru dezvoltarea unui dispozitiv de comunicare pentru Guvernele Tanzaniei și Nigeriei.

A fost consultant de specialitate pe probleme de design pentru Volvo Suedia, pentru guvernul din Papua Noua Guinee și pentru o firmă de sisteme medicale de iluminat din Australia. Din 1981 a fost J.L. Constant Distinguished Professor la Școala de Arhitectură și Design Urban a Universității Kansas, Lawrence.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor