Mai uman

Crearea unei lumi în care oamenii se află pe primul loc
  • Titlul original: More Human
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Dan Bălănescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 544 pagini
  • ISBN: 978-606-722-175-6

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Guvernul, firmele, viețile pe care le trăim, alimentele pe care le mâncăm s-au dezvoltat prea mult, s-au îndepărtat prea tare de realitate și au devenit prea industrializate. Este timpul, așadar, să facem ceva în această privință.

Steve Hilton, profesor la Universitatea Stanford și fost consilier al prim-ministrului David Cameron, crede că frustrările pe care oamenii le au în privința guvernelor, a politicii, a condițiilor economice și a vieților lor de zi cu zi sunt cauzate de problemele structurale profunde din sistemele care domină lumea modernă. Prin intermediul ultimelor studii din industrie, politică, societate, educație și design, autorul ne demonstrează că schimbarea este posibilă.

Mai uman este un manifest și o chemare la acțiune pentru un mod de viață mai responsabil și mai uman, care ne va face mai productivi, mai împliniți și, în cele din urmă, mai fericiți.

Hilton ne convinge că este necesar să lucrăm de jos în sus, la scară umană, și nu de sus în jos, în abstract. Ne îndeamnă să ne opunem standardizării elaborării politicilor publice și să facem ca lucrurile să funcționeze la un nivel uman, specific.

NASSIM NICHOLAS TALEB

Se întâmplă mult prea frecvent ca decidenții să trateze oamenii mai mult ca pe niște ființe abstracte și nu ca pe un bun de preț, deziluzionându-i pe cei pe care îi reprezintă și pe care îi angajează și lăsând marile probleme sociale și economice să se agraveze. Mai uman analizează critic această problemă și provoacă liderii din toate domeniile să caute soluții noi și inovative privind oamenii în ochi. Nu trebuie să fiți de acord cu fiecare rețetă oferită de Hilton pentru a recunoaște valoarea abordării sale.

MICHAEL BLOOMBERG

Avem nevoie de un mod de viață mai uman și, în această carte convingătoare, Steve Hilton ne arată cum îl putem obține.

ARIANNA HUFFINGTON

Un manifest puternic al unei gândiri sănătoase într-o lume în care dimensiunea umană este din ce în ce mai atacată de forțe care par să o biruie.

ANTHONY SELDON

Despre Autor

STEVE HILTON a absolvit Universitatea Oxford în 1990. Este cofondatorul și directorul general al Crowdpac - un start-up din Silicon Valley care activează în domeniul politic - și profesor la Universitatea Stanford. A fost consilier al premierului David Cameron și a jucat un rol central în evoluția Partidului Conservator și în implementarea programului de reforme al acestei formațiuni politice.

SCOTT BADE a absolvit Universitatea Stanford și este cercetător la Institutul de Studii Internaționale Freeman Spogli al acestei instituții de învățământ.

JASON BADE a absolvit Universitatea Stanford. În prezent, ține conferințe pe tema rezolvării problemelor sociale la Facultatea de Drept a acestei universități.

Opinia cititorilor
Solutii individuale - (13.12.2017)
Mi-a placut mult aceasta carte, are solutii reale la problemele Lumii contemporane in toate aspectele care nu functioneaza: educatie, saracie, economie si altele.
Când va deveni omul mai uman? - (03.04.2017)
Să presupunem că omul și-a dus existența de-alungul secolelor, sub două forme: prima a fost să înțeleagă Universul, natura, sau pe ceilalți oameni, iar a doua, așa cum poate o vedem și astăzi, să domine totul (inclusiv semenii), prin tehnologia avansată și prin robotizarea vieții de zi cu zi.

Totuși, omul are o calitate ce puțin i se mai vede astăzi – să fie uman. „Punerea oamenilor în centru”, așa cum ne spune autorul Steve Hilton, în volumul, Mai uman. Crearea unei lumi în care oamenii se află pe primul loc, apărut la editura Publica, încearcă să explice de ce calitatea de a fi rațional a omului, trebuie să se îndrepte în ziua de astăzi către forme de empatizare mai performante.

Mai multe: http://vivafmiasi.ro/steve-hilton-cand-va-deveni-omul-mai-uman/