Gândește ca un trăznit

Autorii cărții Freakonomics ne îndeamnă să gândim diferit

  • Titlul original: Think Like a Freak
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 256 pagini
  • ISBN: 978-606-722-007-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Gândește ca un trăznit este un proiect al editurii Publica susținut de DLA Piper.

Levitt și Dubner ne oferă o schiță a unui mod pe de-a-ntregul nou de rezolvare a problemelor, fie că te preocupă niște îmbunătățiri minore ale vieții sau reformele globale majore. Ca de fiecare dată, nicio temă nu este exclusă.
Câțiva pași către gândirea de Trăznit:

- În primul rând, lasă de-o parte busola ta morală – pentru că este greu să vezi limpede o problemă dacă ai și decis deja ce să faci în privința ei.
- Învață să spui „Nu știu“ – deoarece atâta timp cât nu poți să recunoști ceea ce încă nu știi, este practic imposibil să înveți ceea ce ai nevoie să afli.
- Gândește ca un copil – pentru că vei născoci idei mai bune și vei pune întrebări mai bune.
- Fă un masterat în motivație – deoarece la bine și la rău, interesele guvernează lumea noastră.
- Învață să-i convingi pe oamenii care nu vor să fie convinși – pentru că a avea dreptate este rareori suficient pentru a ieși învingător.
- Învață să prețuiești latura pozitivă a renunțării – fiindcă nu poți să rezolvi problemele de mâine dacă nu ești dispus să te lepezi de nereușita de astăzi.


Absolut captivant.
Malcolm Gladwell

Cea mai revoluționară dintre cărțile scrise de Levitt și Dubner. În stilul lor caracteristic, care îmbină narațiunea captivantă și analiza neconvențională, ei ne poartă în intimitatea procesului lor de gândire și ne învață pe toți să gândim puțin mai productiv, mai creativ, mai rațional – să gândim, altfel spus, ca un Trăznit.

Bookreporter.com

În nouă capitole amuzante, Levitt și Dubner demonstrează cum să nu cazi pradă metodelor răsuflate de rezolvare a problemelor și ilustrează concret cum să reformulezi întrebările.

New York Daily News

Convingătoare și distractivă.
New York Post

Gândeşte ca un trăznit este o carte care opune gândirea critică prejudecăților. Fie că doriți să vă destindeți, fie că doriți să exersați mușchiul gândirii critice, cartea de faţă răspunde acestor deziderate într-o manieră antrenantă, bogat ilustrată cu exemple și ușor de implementat.

Marian Dinu,
Partener coordonator DLA Piper Dinu

Despre Autor

STEVEN D. LEVITT, profesor de economie la University of Chicago, a fost premiat cu medalia John Bates Clark, acordată celui mai influent economist american cu vârsta sub patruzeci de ani. Este, de asemenea, unul dintre cei care au fondat The Greatest Good, organizație care aplică stilul de gândire Freakonomics în afaceri și acțiuni filantropice.

STEPHEN J. DUBNER este autor, jurnalist și personalitate radio și TV, premiat în repetate rânduri. A abandonat prima lui carieră – de aproape rock-star – pentru a deveni scriitor. A lucrat la The New York Times și a publicat trei cărți în afara seriei Freakonomics. Locuiește cu familia în New York City.

Opinia cititorilor