Imagine if...

Cum să construim un viitor pentru noi toți

  • Titlul original: IMAGINE IF: Creating a Future for All of Us
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Adina Avramescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 128 pagini
  • ISBN: 978-606-722-544-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 39,00 lei

Special Price 31,20 lei

Audiobook

Descriere

Detalii

Sir Ken Robinson a schimbat viețile a milioane de oameni.

În ultimii ani de viață a lucrat la o carte menită să servească drept manifest personal. Aceasta a fost scrisă pentru cititorii săi fideli, dar și pentru alții noi, ca o expunere a argumentelor cărora și-a dedicat întreaga viață și ca o lucrare literară fundamentală pentru revoluția în educație pe care a început-o. Când a primit diagnosticul de cancer în august 2020, Sir Ken Robinson a rugat-o pe fiica și colaboratoarea sa, Kate Robinson, să ducă la bun sfârșit scrierea manifestului și să-i continue munca.

În esență, opera lui Sir Ken Robinson este o scrisoare de dragoste adresată potențialului uman – o celebrare a ceea ce noi, ca specie, suntem capabili să facem și să fim dacă ne creăm condiții prielnice. Este o chemare la revoluționarea sistemelor noastre educaționale, a modurilor în care ne desfășurăm activitățile și a sistemelor noastre sociale, pentru ca ele să scoată din fiecare individ tot ceea ce este mai bun.

Sir Ken Robinson a observat adeseori că lucrul care ne separă de restul formelor de viață de pe pământ este puterea de imaginație: abilitatea de a aduce în mintea noastră lucruri care nu sunt prezente simțurilor noastre. Imaginația este cea care ne permite să creăm lumea în care mai degrabă trăim, decât existăm. Și, de asemenea, ne oferă puterea de a o recrea.

„Această carte a început ca o prescurtare a operei mai vaste a tatălui meu, iar acum este cu mult mai mult de atât: este încredințarea unei misiuni de o viață. Este o chemare adresată milioanelor de oameni pe care i-a inspirat și a altor milioane pe care îi va inspira de acum încolo, pentru a continua să lupte pentru schimbările de care avem nevoie urgent. Revoluția este pe cale să înceapă. Nu este nevoie decât să vedem potențialul care există în fiecare dintre noi la nivel individual, dar și în toți la nivel colectiv, așa cum l-a văzut tatăl meu.

Imaginează-ți cum ar fi dacă ne-am folosi de capacitățile incredibile pentru a crea o lume în care fiecare persoană ar avea o înțelegere profundă a propriilor talente unice. Imaginează-ți cum ar fi dacă ne-am construi sisteme care ne-ar ridica în loc să ne țină jos. Imaginează-ți cum ar fi dacă ne-am accepta diversitatea, în loc să fugim de ea. Am ajuns într-un punct în care a continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna nu mai este o opțiune. Trebuie să facem ceva mai bun, iar pentru asta trebuie să începem, așa cum se întâmplă mereu, prin a lua atitudine fiecare dintre noi.

Imaginează-ți cum ar fi dacă...”

Despre Autor

Dr. Sir Ken Robinson a fost specialist în domeniul dezvoltării creativității, inventivității și potențialului uman. Timp de doisprezece ani a lucrat ca profesor de științe ale educației la University of Warwick din Marea Britanie. A primit titluri onorifice de la universități din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, precum și Athena Award din partea Rhode Island School of Design, medalia Peabody pentru contribuția adusă în domeniile artei și culturii din Statele Unite, premiul LEGO pentru realizări internaționale în domeniul educației, medalia Benjamin Franklin din partea Royal Society of Arts și Nelson Mandela Changemaker Award. A consiliat guverne, corporații, instituții educaționale și câteva dintre organizațiile culturale majore din lume. Raportul său „All our futures: creativity, culture & education”, cunoscut ca Raportul Robinson, s-a bucurat de o largă apreciere internațională. Faimosul său discurs TED „Do Schools Kill Creativity” este și în ziua de azi cel mai urmărit din istorie, cu peste 80 de milioane de vizualizări, număr care continuă să crească.
A fost colaborator al revistei New York Times, iar cărțile sale au fost traduse în 23 de limbi. În 2003, Majestatea Sa regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a acordat titlul de cavaler pentru serviciile sale din domeniul artelor. A trecut în neființă în 2020.

Kate Robinson este scriitoare, speaker și cofondatoarea unor proiecte dedicate moștenirii tatălui ei. Printre acestea se numără SKR Legacy Collective Fund, înființat pentru a celebra și a păstra vie amintirea lui Sir Ken Robinson și pentru a duce mai departe moștenirea acestuia prin proiecte ce au ca temă educația, mediul și cultura, și Imagine if..., o organizație nonprofit inspirată de pledoaria înflăcărată a lui Sir Ken pentru potențialul uman, care culminează în fiecare an cu un festival ce durează o săptămână. Ea a întemeiat HundrED – unde a lucrat ca redactor-șef și director de strategie –, un proiect finlandez menit să caute și să împărtășească cele mai strălucite inovații din domeniul educației. Pasiunea ei este să facă vocea tinerei generații tot mai auzită.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor