Miracolul Del Potro

  • Titlul original: El Milagro del Potro
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Luminița Paul
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 368 pagini
  • ISBN: 978-606-722-346-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 39,00 lei

Special Price 27,30 lei

Descriere

Detalii

Această carte spune povestea unuia dintre cei mai mari tenismeni ai Argentinei, care și-a câștigat un loc la masa legendelor. În plus, dezvăluie ce se află în spatele miracolului revenirii sale încununate de glorie. După cel mai lung și dureros impas, în urma a trei intervenţii chirurgicale suferite în cincisprezece luni, Delpo a reapărut pe teren, a câștigat a doua sa medalie olimpică și a fost unul dintre eroii visului de a câştiga Cupa Davis, transformat în realitate în 2016 de echipa naţională.

Un ziarist englez l-a descris drept un uriaș blând. Delpo este îndeajuns de sensibil pentru a consola o fată de mingi care este lovită, pentru a se opri în plin joc pentru a admira un fluture, pentru a fi alături de un mic fan al său, în ultimele zile de viaţă ale puştiului. Dar când mânuiește racheta, trece de la Jekyll la Hyde fără gradare: cu biciuirea loviturii de dreapta își intimidează rivalii și seduce publicul. Juan Martín del Potro s-a întors. Și cum a făcut-o!

Juan Martín del Potro nu este doar un campion, el devenind de mult timp o legendă. Mai bătrân decât orice veac al singurătăţii şi mai rezistent decât orice tomnatic patriarh, Delpo este sportivul care şi-a depăşit destinul, unul aspru şi neiertător, întorcându-se de pe tărâmul umbrelor. El ar fi trebuit să fie de multă vreme pensionar, căci cele trei operaţii la ambele încheieturi ale mâinilor nu îi rezervaseră alt viitor. Răpus de dureri şi copleşit de depresie, cine i-ar mai fi dat vreo şansă? Dar uriaşul cel blând s-a întors din morţi, animat de o credinţă precum cea a conchistadorilor de altădată. Anul 2016 rămâne ca reper al unor performanţe unice. Şi 2017. Şi 2018. Dacă avem nevoie de repere morale pentru copiii noştri, atunci El Flaco este pilda maximă. Iar această carte este mărturisirea unui campion care a suferit ca om şi s-a autodepăşit, devenind, cumva, un fel de supraom, de zeu al terenului de tenis. Un zeu liniştit şi bun. — VALENTIN PROTOPOPESCU, jurnalist Eurosport și traducător

Miracolul del Potro a apărut cu susținerea Erste Asset Management.

Despre Autor

SEBASTIÁN TOROK este ziarist al cotidianului La Nación din anul 2000. A studiat la Școala Naţională „Antonio Mentruyt” din Banfield (Buenos Aires) și are o diplomă în Jurnalism Sportiv obţinută la TEA y DeporTEA în 2000. În 2015, a primit Premiul Estímulo TEA pentru realizările sale jurnalistice transpuse în grafică. A scris despre fotbal, rugby și handbal, a comentat evenimente precum cucerirea titlului de campioană de Racing în 2001 și de Boca Juniors, cu Palermo și Riquelme în echipă.

S-a specializat în tenis, sport pe care îl practică din copilărie. A scris în revistele Grip și Fútbol Mundial. A relatat de la turnee de Grand Slam, trei finale de Cupa Davis, Mastersul de la Miami și Turneul Campionilor de la Londra. A fost unul dintre puţinii jurnaliști prezenţi la patru întâlniri disputate în deplasare de Argentina în 2016, anul în care a cucerit Cupa Davis. Este editorialist de tenis la Radio Continental și colaborează la emisiunea radio Ventana abierta. I-a intervievat în exclusivitate pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor