Andy Murray. Campion la Wimbledon

  • Titlul original: Andy Murray: Champion: The Full Extraordinary Story
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Diana Grigoriu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 368 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-62-1

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 37,57 lei

Special Price 30,06 lei

Descriere

Detalii

Andy Murray. Campion la Wimbledon de Mark Hodgkinson este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

Este un moment deosebit pentru un jucător de orice naţionalitate când câştigă la Wimbledon, dar e mult mai mult atunci când concurezi pe iarba de acasă şi eşti primul britanic din ultimii 77 de ani care ţine în braţe trofeul. Marea Britanie aşteptase acest eveniment de mult timp. În minutele, orele şi zilele de după finală, sunt sigur că Murray spunea în sinea sa: «Oau!», dar cred că îi va lua o vreme până să-şi dea complet seama ce anume a făcut pe Terenul Central. Va exista un moment, poate peste câteva luni, când va înţelege – este posibil ca asta să nu se întâmple până în momentul în care va reveni la England Club în 2014 - pentru a gusta din privilegiul campionului de a deschide turneul prin primul meci pe Terenul Central. Să se întoarcă în calitate de campion la Wimbledon va fi ceva special pentru Murray, genul de moment despre care va dori să le povestească nepoţilor.

Fuseseră două săptămâni dintre cele mai imprevizibile – Rafa Nadal pierduse în prima zi, Roger Federer şi Maria Şarapova fuseseră eliminaţi în ziua a treia, iar Serena Williams nu răzbătuse până la treburile serioase de la finalul turneului – iar turneul de la Wimbledon 2013 urma să se termine prin haosul şi criza din mintea lui Andrew Barron Murray. Când Murray, la serviciu cu avantajul celor două seturi şi al conducerii cu 5-4 în decisiv, ajunsese la 40-0 pentru a avea șansa a trei mingi de campionat, exista o voce lăuntrică ce-i spunea: „Andy, eşti pe cale să câştigi la Wimbledon. Eşti pe cale să devii primul campion britanic cu pantaloni scurţi, primul britanic ce va ridica deasupra umerilor trofeul de la epoca lui Fred Perry încoace.” Până la urmă, de fapt acea voce îi spunea: cine îşi pierde serviciul pe iarbă de la 40-0? Serios, cine poate fi într-atât de nesăbuit încât să facă una ca asta? Mark Hodgkinson

Ziua în care Andy Murray a câştigat la Wimbledon a fost momentul în care şi-a schimbat întreaga viaţă, precum şi ziua în care m-am gândit: „Nu va mai trece mult timp până când îi vom spune Sir Andy.“ Murray joacă acum la un cu totul alt nivel. Boris Becker

Despre Autor

Mark Hodgkinson, fondatorul şi editorul thetennisspace.com, l-a întâlnit pe Andy Murray pentru prima dată pe vremea când scoţianul, atunci în vârstă de 17 ani, locuia în bungaloul unei academii de tenis din apropierea orașului Barcelona. Fost corespondent de tenis al revistei Daily Telegraph, Hodgkinson a realizat un scurt material video despre Wimbledon pentru BBC şi a scris rubrica de tenis a programului oficial al Olimpiadei de la Londra din 2012. În perioada în care s-a aflat la Daily Telegraph, a colaborat cu Judy Murray la articolele şi rubricile semnate de ea, pe lângă celălalt rol al său la ziar, acela de ghost writer al lui Boris Becker.

Opinia cititorilor