Vaccinul

Din culisele luptei pentru suprimarea pandemiei de COVID-19
  • Titlul original: THE VACCINE: Inside the Race to Conquer the COVID-19 Pandemic
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Ianina Marinescu, Smaranda Nistor și Andreea Călin
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 392 pagini
  • ISBN: 978-606-722-517-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 52,00 lei

Descriere

Detalii

La jumătatea lui ianuarie 2020, Uğur Șahin i-a spus lui Özlem Türeci că un vaccin împotriva COVID-19 putea fi elaborat și injectat în siguranță în brațele a milioane de oameni până la finalul anului. Încrederea lui se baza pe aproape 30 de ani de cercetări. În perioada în care munciseră pentru a revoluționa modul de tratare a tumorilor canceroase, cei doi exploraseră o moleculă volatilă și adesea trecută cu vederea denumită ARN mesager. Erau convinși că putea fi manipulată pentru a redirecționa forțele sistemului imunitar împotriva unui număr foarte mare de boli.

Această carte aruncă lumină asupra uneia dintre cele mai importante descoperiri medicale din epoca noastră și detaliază cum au putut cei doi medici să pregătească 20 de candidați la vaccin în decurs de câteva săptămâni, să-i convingă pe cei din Big Pharma să le susțină proiectul, să se strecoare printre interferențele politice ale administrației Trump și ale Uniunii Europene și să livreze într-un timp record peste trei miliarde de doze de vaccin Pfizer/BioNTech țărilor din toată lumea.

Cu contribuții din partea doctorilor Șahin și Türeci și cu interviuri cu peste 60 de oameni de știință, politicieni, oficiali din domeniul sănătății publice și angajați BioNTech, cartea relatează evenimente esențiale din timpul extraordinarului an 2020, explorând și contextul științific, economic și personal al fiecărei inovații medicale. Concepută pentru a fi complet accesibilă cititorului obișnuit, dar și suficient de bogată în detalii fascinante pentru microbiologi cu experiență, Vaccinul explică știința din spatele descoperirii într-un moment în care încrederea publică în siguranța și eficacitatea vaccinului este esențială pentru a opri pandemia.

Tocmai am terminat de citit cartea lui Joe Miller despre elaborararea vaccinului BioNTech. Uğur Șahin înțelesese deja dimensiunea pandemiei pe 24 ianuarie 2020.
Eu n-am fost atât de rapidă.Angela Merkel, fost cancelar al Germaniei, pentru Süddeutsche Zeitung

Özlem Türeci și Uğur Șahin devin rapid cel mai admirat cuplu soț-soție din domeniul științei de la descoperirea radioactivității de către Marie și Pierre Curie.The Times

Povestea efortului celor doi de a folosi o metodă științifică nouă pentru a învinge această boală, cancerul și altele ar fi suficientă pentru a-i face eroii timpului nostru.Bloomberg

O fascinantă trecere în revistă a realizărilor remarcabile ale medicilor Türeci și Șahin, un cuplu a cărui muncă deschizătoare de drumuri în domeniul ARN mesager a dus la realizarea rapidă a vaccinului anti-COVID-19. — Publishers Weekly

Despre Autor

Joe Miller este corespondentul Financial Times la Frankfurt și a relatat despre Proiectul Lightspeed al BioNTech în timp real. În trecut a fost reporter BBC News la Londra, New York, Delhi și Berlin.

Prof. Uğur Șahin și prof. Özlem Türeci sunt soț și soție, cofondatori ai companiei BioNTech și cei care au realizat primul vaccin din lume împotriva COVID-19. Copii de imigranți turci stabiliți în Germania, s-au pregătit pentru cariera de medici și și-au luat doctorate în biologie moleculară și imunoterapie. Au lucrat foarte mult în domeniul oncologiei translaționale și au scris sute de lucrări științifice și de documentații pentru brevete. Șahin și Türeci au primit în 2022 Premiul „Paul Ehrlich” pentru contribuțiile la cercetarea în domeniul tehnologiei ARNm.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor