Sprint

Cum să rezolvi probleme importante și să testezi idei noi în doar cinci zile
  • Titlul original: Sprint
  • Ediția I 2017 paperback, două culori
  • Traducător: Raluca Chifu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 304 pagini
  • ISBN: 978-606-722-235-7

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Antreprenorii și liderii se confruntă cu întrebări importante în fiecare zi: Care este cel mai important punct asupra căruia să-și concentreze eforturile și cum să înceapă? Cum va arăta ideea lor în viața reală? De câte ședințe și discuții e nevoie pentru a fi siguri că au ales soluția corectă?

Acum aveți un mod sigur de a răspunde acestor întrebări: sprintul. Designerul Jake Knapp a creat procesul de cinci zile de la Google – sprintul –, care a fost utilizat pentru orice, de la Google Search, la Google X. Pe Braden Kowitz și John Zeratsky i-a cunoscut la Google Ventures și împreună au realizat peste o sută de sprinturi la companii din domeniul dispozitivelor mobile, al comerțului electronic, al sănătății, al finanțelor etc.

Un ghid practic care răspunde la întrebări vitale din domeniul afacerilor, Sprint este o carte pentru echipe de orice dimensiune și de orice tip, de la startupuri, la companii din Fortune 100, de la instituții de învățământ, la organizații non-profit. E potrivită pentru orice persoană cu o oportunitate, o problemă sau o idee importantă, care are nevoie de răspuns urgent.

Toți liderii din domeniul afacerilor pe care-i cunosc au aceeași întrebare: Ne mișcăm suficient de repede? Geniul cărții lui Jake Knapp, Sprint, este că descrie pas cu pas tot ce trebuie făcut pentru a rezolva probleme importante și pentru a face cu viteză lucruri semnificative. Un sprint este soluția pentru problemele companiilor din această lume tot mai rapidă.

Beth Comstock, vicepreședinte General Electric

Sprint oferă o formulă transformatoare pentru a testa idei, care funcționează indiferent dacă aveți un startup sau o organizație mare. În cinci zile, veți trece de la idee, la prototip și la decizie, economisind nenumărate ore și o grămadă de bani. O lectură obligatorie pentru antreprenori de toate felurile.

Eric Ries, autorul cărții The Lean Startup

Adeseori, secretul succesului este să creezi obiceiurile potrivite. Dar ce obiceiuri duc la cele mai bune rezultate? Sprint oferă metode puternice pentru a dezvolta idei, a rezolva probleme,  a testa soluții și a găsi acele mici obiceiuri corecte, care duc la implementarea comportamentelor potrivite.

Charles Duhigg, autorul volumului Puterea obișnuinței

Despre Autor

JAKE KNAPP a creat procesul de sprint de la Google Ventures și a condus peste o sută de sprinturi la startupuri precum 23andMe, Slack, Nest sau Foundation Medicine. Anterior a lucrat la Google, organizând sprinturi pentru tot felul de produse, de la Gmail, la Google X. Este unul dintre cei mai înalți designeri din lume.

JOHN ZERATSKY a proiectat aplicații pentru dispozitive mobile, rapoarte medicale și un cotidian. Înainte să ajungă la Google Ventures, a lucrat la YouTube și a fost unul dintre primii angajați de la FeedBurner, companie achiziționată de Google în 2007. John scrie despre design și productivitate pentru The Wall Street Journal, Fast Company și Wired. A studiat jurnalismul la Universitatea din Wisconsin.

BRADEN KOWITZ a fondat echipa de design de la Google Ventures în 2009 și a inventat rolul de „partener de design” pentru o firmă de capitaluri de risc. A consiliat aproape 200 de startupuri în probleme legate de personal, design de produs și cultură organizațională. Înainte de a se alătura echipei de la Google Ventures, a condus echipele de design de la mai multe produse Google, printre care Gmail, Google Apps for Business, Google Spreadsheets și Google Trends.

@jakek @jazer @kowitz
the sprintbook.com

Opinia cititorilor