Minighidul experţilor pieţei

Sfaturi de la cei mai experimentaţi traderi
  • Titlul original: The Little Book of Market Wizards
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Diana Dorobanţu
  • Dimensiuni: 12 x 17 cm
  • 208 pagini
  • ISBN: 978-606-722-037-7

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Minighidul experţilor pieţei face parte din seria Cărți mici, profituri mari, un proiect al editurii Publica susținut de Erste Asset Management.

În Minighidul experților pieței, Jack Schwager evidențiază lecțiile învățate pe parcursul realizării nenumăratelor interviuri cu unii dintre cei mai buni traderi ai lumii. Cartea detaliază mentalitatea și procesele aplicate de aceștia, oferind idei din interior pe care toți traderii ar trebui să le găsească utile pentru a-și îmbunătăți abilitățile de tranzacționare și rezultatele. Fiecare capitol se axează pe o anumită temă esențială pentru succesul pe piață și descrie modul în care toți jucătorii pot ajunge la rezultate notabile prin încorporarea trăsăturilor relevante, a comportamentelor și a filozofiilor experților pieței în propriul mod de tranzacționare.

Depășind clar limitările înguste ale majorității cărților despre investiții, Minighidul experților pieței se concentrează pe valoarea înțelegerii sinelui în contextul investițiilor de succes. Pentru a avea parte de o vedere în profunzime a artei investiționale și a modului de adoptare a practicilor profesioniştilor de top, minighidul lui Schwager este unul dintre cele mai bune și amuzante ghiduri existente.

Jack Schwager a scris unele dintre lucrările clasice din domeniul investițiilor, iar această ultimă carte este posibil să fie cea mai bună dintre toate. Cărțile sale m-au influențat foarte mult pe vremea când eram un trader la început de drum. Încă le mai citesc şi azi pentru a-mi reaminti lecțiile greu învățate, dar şi pentru inspirațe nouă. Este legendară abilitatea lui Schwager de a păcăli cei mai buni traderi să-şi dezvăluie metodele, iar minighidul de față distilează aceste lecții într-un set amănunțit, organizat şi fascinant pe care eu îl voi oferi fiecărui trader aspirant pe care-l cunosc.

COLM O'SHEA,
cofondator şi CIO, COMAC Capital LLP

Niciun autor nu a mai creat o arhivă atât de bogată de materiale tipărite despre specularea pieței precum Jack Schwager. O întreagă generație de speculatori îi este datoare seriei Experții Pieței şi lui Jack măcar pentru o parte din succesul înregistrat... Minighidul experților pieței prezintă dimensiuni cu totul noi, pe care doar Jack Schwager le-ar fi putut extrage din interviurile sale ample, cu mai marii tranzacționării.

PETER L. BRANDT, trader

Despre Autor

JACK D. SCHWAGER este expert recunoscut al industriei contractelor futures și al fondurilor de hedging și autorul mai multor cărți financiare foarte apreciate. În prezent este directorul PortofolioFit, o firmă de consultanță specializată în contracte futures întocmite la comandă și de portofolii FX administrate pentru clienți.

Schwager este inventatorul Jack Schwager Commodity Index (JSCI), un set de indici ai mărfurilor care se ajustează în mod dinamic și încorporează structura diferențelor, intrǎrile sistematice și ajustările de risc care se bazează pe volatilitate.

Este cunoscut și pentru seria de interviuri best-seller, realizate cu cei mai mari manageri de fonduri de hedging ai ultimelor trei decenii: Market Wizards (1989), The New Market Wizards (1992), Stock Market Wizards (2001) și Hedge Fund Market Wizards (2012). Este și autorul unei serii de trei volume intitulată Schwager on Futures și al cărții Getting Started in Technical Analysis. Schwager vorbeşte frecvent la seminarii și a predat despre mai multe subiecte analitice, printre care se numără caracteristicile marilor traderi, erorile investiționale, portofolii ale fondurilor de hedging, conturi administrate, analiza tehnicǎ și evaluarea sistemului de tranzacționare.

Opinia cititorilor