Kim Clijsters

O viață
  • Titlul original: Kim Clijsters: Une Vie
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Valentin Protopopescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 384 pagini
  • ISBN: 978-606-722-353-8

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 45,00 lei

Special Price 36,00 lei

Descriere

Detalii

În această carte o veți urmări pe Kim Clijsters din copilăria agitată până la marea prăpastie, una permanentă şi dificilă, dintre şcoală şi tenis, care a coincis cu adolescenţa acesteia. Veţi vedea cum a fost „aruncată” prematur în realitatea lumii adulte, ca urmare a numeroaselor deplasări în străinătate impuse de cariera sportivă, a decesului părinţilor ei şi a iubirii pentru un tânăr australian.

Veţi vedea cum se va înclina în faţa lui Steffi Graf la Wimbledon, împietrită de admiraţie faţă de idolul său, cum va pătrunde în cercul extrem de select al celor mai bune jucătoare din lume şi cum va duce o luptă încrâncenată cu Justine Henin pentru statutul de numărul unu mondial, o luptă uneori dureroasă.

Veţi descoperi cum a ştiut să renască în împrejurări în care alții s-ar fi recunoscut înfrânţi de mult timp, angajându-se într-o nouă poveste de iubire și câştigând în sfârşit primul ei titlu de Grand Slam. Veţi împărtăşi cu ea impresia că a făcut destul, că a ajuns la capătul călătoriei, sentiment întărit de faptul că reprimase de prea multă vreme profunda năzuinţă de a avea copii, o dorinţă pe care a sublimat-o aşa cum a putut mai bine, sprijinind financiar diferite asociaţii care îi ajută pe copii pretutindeni în lume, până când a înţeles că asta nu mai este de ajuns.

În fine, veţi afla cum a reluat drumul către terenurile de tenis şi cum a reuşit un incredibil come-back.

Daniela Hantuchova suferă de anorexie? Justine Henin este depresivă după divorţ? Triatletul Marc Herremans a paralizat după o cădere? De fiecare dată, Clijsters reacţionează, fie că trimite un SMS sau că poartă o conversaţie îndelungată la telefon ori între patru ochi. Ca o cloşcă, ea veghează la fericirea colegelor, a prietenilor, a altor sportivi. Kim este un adevărat medicament, aproape toată lumea afirmă asta, deşi uneori poate să reacţioneze cu răceală sau chiar aroganţă. Secretul limburghezei stă, pe lângă o educaţie al cărei cuvânt de ordine este respectul, în personalitatea sa extrovertită. Ştie foarte bine să se transpună în pielea celuilalt, ştie să relativizeze, este deschisă, curioasă, fermecătoare, simpatică. Clijsters este un om îndrăgit. Chiar şi arbitrii o simpatizează, văzând mereu în ea o persoană onestă. Ea se împrieteneşte cu cineva pentru ceea ce este acesta, nu pentru ceea ce face el. Kim este o carte deschisă, cinstită, directă şi recunoscătoare.

Frank Van de Winkel

Kim Clijsters: O viață a apărut cu susținerea Erste Asset Management.

Despre Autor

FRANK VAN DE WINKEL este autor și jurnalist sportiv belgian independent. A urmărit îndeaproape tenisul feminin din perioada în care a activat ca jurnalist specializat în sporturi olimpice la Nieuwsblad, între sfârşitul lui 2003 şi finele lui 2009. A scris cronici la faţa locului în turneele de la Melbourne, Wimbledon, Roland Garros, Berlin, Paris-Bercy, Eastbourne, Sydney, dar şi în competiţiile Masters și în întâlnirile internaţionale ale echipelor reprezentative belgiene în Cupa Federaţiei şi Cupa Davis.

Este interesat de tematicile înrudite cu lumea sportului, cum ar fi politica sportivă, excesele de tipul dopajului, emanciparea grupurilor uneori împinse în plan secund, ca de pildă femeile, persoanele vârstnice şi sportivii cu handicap, dar şi de aspectele istorice, juridice, sociale şi psihologice ale sportului. Frank Van de Winkel pledează de câţiva ani în favoarea legiferării concediului de maternitate pentru atletele flamande.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor