Steffi. Putere publică, durere personală

  • Titlul original: Steffi: Public Power, Private Pain
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Florin Tudose
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 224 pagini
  • ISBN: 978-606-722-043-8

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

De-a lungul năucitoarei sale transformări din copil prodigios în superstar al tenisului, Steffi Graf a fost în centrul atenției presei internaționale, dar, în ciuda curiozitatății acesteia, ea a rămas un mister. Biografia de față este prima care pătrunde dincolo de imaginea publică pentru a o revela pe adevărata Steffi.

Suferința și triumful au fost dominantele vieții ei: angoasa asistării la acuzațiile de infidelitate și, mai apoi, de evaziune aduse tatălui său, expunerea în presa globală a propriilor legături romantice, seria de accidente care i-au periclitat cariera și, în ciuda a toate acestea, un lanț de titluri și victorii ce au produs invidie adversarelor.

De la rănile iubirii, la strălucirea din teren, Steffi spune povestea completă și fascinantă a unuia dintre starurile cele mai distincte din lumea sportului.

În 1987, Steffi cucerea primul titlu de Mare Șlem. În 1988, reușea ceea ce nu mai reușiseră încă niciun bărbat și nicio femeie în tenis – toate cele patru titluri de Mare Șlem, plus aurul olimpic, într-un singur an calendaristic. Rezultatul, pe lângă creșterea uriașă a numărului de ore de tenis televizate de către stațiile germane de televiziune, a însemnat și o creștere masivă a numărului terenurilor de tenis, precum și o vastă expansiune a numărului de membri ai Federației Germane de Tenis, ce a ajuns de la 1,2 milioane în 1985 la 2,2 milioane în 1993. Iată, așadar, care au fost premisele apariției lui Stefanie Maria Graf, cunoscută acum milioanelor de fani din întreaga lume drept Steffi.

Despre Autor

Sue Heady este jurnalistă și scriitoare. Volumul de față, care cuprinde debutul în tenis și prima parte a carierei lui Steffi Graf, este una dintre cele mai cunoscute cărți ale autoarei. Steffi povestește despre arestarea tatălui sportivei, Peter Graf, cu acuzația de evaziune fiscală, despre dependența de alcool și presupusa infidelitate ale acestuia, dar și despre rivalitatea lui Steffi Graf cu Monica Seleș.

Opinia cititorilor