The Mastermind

Droguri. Imperiu. Crimă. Trădare. Incredibila vânătoare a celui mai prolific infractor high tech
  • Titlul original: The Mastermind
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Adina Avramescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 600 pagini
  • ISBN: 978-606-722-375-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Începutul a însemnat o vânzare online de medicamente, care a furnizat analgezice de sute de milioane de dolari. În scurt timp, totul s-a transformat într-un conglomerat multinațional al criminalității odioase. Iahturi cu cocaină de 100 de milioane de dolari. Ascunzători în Hong Kong, cu lingouri de aur. Transporturi de metamfetamină din Coreea de Nord. Trafic de arme cu Iranul. Mercenari în Somalia. Echipe de asasini în Filipine. Omul din spatele tuturor acestor lucruri a fost Paul Calder Le Roux – un programator solitar, devenit un infractor genial și un cap al criminalității.

Timp de cinci ani, Administrația Antidrog s-a jucat în toată lumea de-a șoarecele și pisica cu Le Roux, care genera teroare și haos. De fiecare dată când se apropia de el, reușea să fugă. A fost nevoie de o investigație amănunțită și de o trădare fulminantă pentru a-l prinde. Iar când a fost prins, povestea a luat o nouă întorsătură, Le Roux trădându-și oamenii.

Evan Ratliff s-a străduit patru ani să rezolve acest puzzle complicat, mergând în jurul lumii pe urmele imperiului lui Le Roux și ale lacheilor săi, realizând sute de interviuri și parcurgând mii de documente. Rezultatul este povestea fără precedent a unui cap al criminalității, construită cu ajutorul erei digitale și dedicată acesteia.

Un interviu al autorului cu Cristian Lupșa

Un tur reportericesc de forță. În această carte, Evan Ratliff pornește pe urmele lui Paul Le Roux, un strateg de top într-ale antreprenoriatului criminal, ca să ne arate cum poate ajunge un programator frustrat să câștige milioane de dolari din medicamente ilegale vândute online, să facă trafic cu arme și cocaină și apoi să comande asasinate. Totul ca să-și îndeplinească, printre altele, o nevoie de ego: să știe lumea cine e. Și ce poate să facă. Acum, datorită lui Evan, știm. Și știm și cum să-l oprim. — Cristian Lupșa, editor DOR

Printr-o muncă neobosită și curajoasă, jurnalistul de investigații Evan Ratliff a scos la iveală o lume plină de gangsteri high tech, de capi ai rețelelor de trafic de droguri, de trădători și de asasini cu sânge rece. Povestea este pe cât de fascinantă, pe atât de înspăimântătoare și vă va ține cu sufletul la gură. — David Grann, autorul cărții Killers of the Flower Moon

Dacă adevărul este mai straniu decât ficțiunea, atunci The Mastermind este cea mai adevărată carte pe care o veți citi în acest an. Singurul lucru care poate fi anticipat este rapiditatea cu care veți da paginile. — 
Noah Hawley, autorul cărții Before the Fall și creatorul serialului TV Fargo

Ca regizori petrecem nenumărate ore încercând să imaginăm intrigi complicate și personaje memorabile, care să lase o impresie profundă asupra audienței. Povestea adevărată despre obsesie, geniu, intrigă și răzbunare relatată în The Mastermind este la fel de captivantă și de cinematică ca orice altă narațiune la care ne-am putea gândi. — 
Joe și Anthony Russo, regizorii Captain America și Avengers: Infinity War

Despre Autor

EVAN RATLIFF este un jurnalist premiat și colaborator al mai multor publicații, printre care Wired, The New Yorker, National Geographic.

„Vanish”, articolul său publicat în 2009 în Wired, despre încercarea sa de a dispărea și efortul publicului de a-l găsi, a figurat în topul celor mai bune 20 de articole ale acestei publicații.

Este cofondatorul și fostul editor-șef al Atavist Magazine, o publicație distinsă cu National Magazine Award și nominalizată la Premiul Emmy.

Este una dintre gazdele apreciatului podcast Longform și editorul-fondator al Pop-Up Magazine, un eveniment jurnalistic live care face turul Statelor Unite.

Este coautorul cărții SAFE: The Race to Protect Ourselves in a Newly Dangerous World, despre inovație și contraterorism, și editorul cărţii Love and Ruin: Tales of Obsession, Danger and Heartbreak from Atavist Magazine.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor