- Descriere
-
Detalii
Lumea e rotundă este realizată în parteneriat cu Money Express şi susţinută de Asociaţia Brokerilor din România
Lumea e rotundă a primit în 2009 medalia de aur din partea Axiom Business Book Awards, fiind considerată cea mai bună carte despre afaceri internaţionale.
Lumea e rotundă este o carte esenţială pentru descifrarea unei lumi în care politica şi politicile economice se intersectează. Bestseller confirmat de New York Times şi Business Week, în doar un an de zile, Lumea e rotundă a ajuns la cel de-al şaptelea tiraj. Pătrundem, cu ajutorul lui Smick, în spatele culiselor, acolo unde se iau deciziile, fie că e vorba de Europa, de Statele Unite sau de Asia.
În lumea financiară, ne spune autorul acestei cărţi, nimic nu se întâmplă liniar. Regula e cea a răsturnărilor de situaţie: întoarceri şi cotituri neaşteptate, care adesea au nevoie de milioane de participanţi ai pieţei pentru a reconsidera adevărurile devenite datate.
„Lumea de astăzi nu are o doctrină financiară, şi nici măcar vreun set de acorduri informale, cu care să pună ordine într-o criză financiară. În schimb, suntem obligaţi să bâjbâim şi să avansăm milimetric, ca şi cum am încerca să facem o operaţie pe creier complicată cu o mână legată la spate şi cealaltă îmbrăcată într-o mănuşă de box care nu ni se potriveşte. Cartea mea pledează pentru o nouă ordine financiară, aducând şi sugestii pentru a supravieţui într-o lume «rotundă».”
David M. Smick
"Lumea e rotundă este o lectură esenţială pentru cei care doresc să înţeleagă funcţionarea, politica şi pericolele sistemului financiar global. David M. Smick a făcut apel la relaţiile şi experienţele avute cu mulţi dintre jucătorii-cheie din finanţele internaţionale pentru a produce o carte revelatoare şi uşor de citit, iar rezultatul e unul extraordinar."
Alan Greenspan, fost preşedinte al Rezervei Federale şi autor al bestsellerului Era turbulenţelor
"David M. Smick înţelege, ca nimeni altul, că pieţele financiare internaţionale depind de politică şi de pasiuni la fel de mult cum depind de politicile financiare. Ceea ce scrie despre unde ne-am aflat şi încotro ne îndreptăm merită atenţie. Iar felul în care scrie ne provoacă atenţia."
Lawrence H. Summers, fost secretar de stat al Trezoreriei SUA
"Lumea e rotundă. În cel mai bun caz, cu un satelit performant vedem, pe rând, câte o jumătate din ea. David Smick ne-o arată însă în întregul ei: de la Washington până la Beijing, dintr-un capăt în altul."
Peter B. Kenen, Princeton University
"Subtilitatea analizei lui David Smick din Lumea e rotundă se explică şi prin poziţia pe care o ocupă în domeniul financiar, o poziţie cu care puţini se pot lăuda."
George Soros, Soros Fund Management
- Despre Autor
-
David Smick este unul dintre cei mai inspiraţi strategi ai pieţei financiare. La el apelează bancherii, politicienii şi investitorii importanţi. Specializat în strategii financiare, editor al revistei The International Economy, Smick este preşedinte şi CEO al firmei de consultanţă Johnson Smick International, Inc.
A fost şeful de cabinet al unui membru din conducerea Camerei Reprezentanţilor. În colaborare cu ambele tabere politice din Congresul Statelor Unite, a organizat o serie de întâlniri la nivel înalt la care au participat şefi de stat, miniştri de finanţe şi guvernatori ai băncilor centrale. Cotidianul Financial Times îl consideră insiderul principal de la Washington în materie de economie, finanţe şi comerţ.
Articolele lui despre economia americană şi internaţională sunt publicate de ziare şi reviste importante, printre care Wall Street Journal, Washington Post şi New York Times.
- Opinia cititorilor
- Cuprins
-
Cuvânt înainte de Dan Paul
Prolog
1 Sfârşitul lumii
2 Un ocean de bani periculos
3 Antreprenori într-o lume a investiţiilor private de capital şi probleme cu fondurile de acoperire
4 Tony Soprano cãlãreşte dragonul chinez
5 Gospodinele japoneze ocupã poziţiile de comandă
6 Nimic nu rămâne la fel: criza lirei sterline din 1992
7 Incredibila comprimare a băncilor centrale
8 Lupta de clasă şi politicile globalizării
9 A supravieţui şi a prospera în aceastã epocă a volatilităţii
Mulţumiri
Câteva cuvinte despre surse
Bibliografie