Să explorăm diabetul cu bufnițe

Eseuri etc.
  • Titlul original: Let's Explore Diabetes With Owls
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Ruxandra Tudor
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 280 pagini
  • ISBN: 978-606-722-261-6

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Un tip intră în vagonul restaurant și…
Din acest punct, povestea poate decurge în nenumărate feluri. Iar când tipul în cauză este David Sedaris însuși, posibilitățile sunt infinite, iar rezultatul este mereu același: întâmplări pline de umor și spuse cu mult har, care impresionează profund.

În această colecție nouă de eseuri, Sedaris vorbește, printre altele, despre ținuta de seară a tatălui său (bluză și chiloți), despre prima sa colonoscopie (remarcabil de plăcută) și despre momentul în care a vrut să cumpere scheletul unui pigmeu ucis. Ideea de bază? Sedaris transformă cu multă dibăcie fiecare eseu într-o poveste de dragoste. Vorbește despre cum este să ai o relație de lungă durată, în care iubești și ești iubit, despre ce înseamnă să ai familie și despre cum este posibil, în ciuda tuturor absurdităților cu care te încearcă viața, să ajungi să te iubești pe tine. Să explorăm diabetul cu bufnițe dovedește încă o dată de ce David Sedaris este considerat „cel mai amuzant scriitor din America”.

Din perspectiva lui Sedaris, maturizarea pare un proces nou și remarcabil și asta nu pentru că viața lui ar fi fost prea diferită față de viața oricăruia dintre noi, ci pentru că pur și simplu privește cu alți ochi experiențele de zi cu zi. Este absolut normal să râdem la poveștile amuzante care abundă în Să explorăm diabetul cu bufnițe, după cum nu este nicio crimă să rămânem oameni.
David Carr, New York Times Book Review

Întâmplări personale stânjenitoare, povestite cu mult talent și care stârnesc hohote de râs. Comori prelucrate cu multă măiestrie, printre care o poveste deopotrivă nostimă și emoționantă despre adopția nefericită a unor țestoase de ocean.
Thom Geier, Entertainment Weekly

Dacă vă numărați printre fanii lui David Sedaris, orice carte nouă este un motiv de bucurie, iar Să explorăm diabetul cu bufnițe nu face excepție de la regulă. Tipic Sedaris: în orice pagină poți da peste o poveste care să te facă să râzi cu gura până la urechi.
Craig Wilson, USA Today

Sedaris este un povestitor cu abilități remarcabile și un eseist foarte priceput. Și, odată cu această colecție nouă de eseuri, devine încă și mai bun.
Los Angeles Times

Cel mai amuzant scriitor din America. Sedaris este serios și știe să se facă plăcut, asta nemaipunând la socoteală faptul că știe să fie amuzant și o face cu multă șiretenie.
Leigh Haber, Oprah Magazine

Despre Autor

Grație umorului sarcastic și spiritului său critic incisiv, David Sedaris a devenit unul dintre cei mai cunoscuți scriitori americani de satiră. Priceperea cu care analizează eufemismul cultural și corectitudinea politică dovedește că este numit pe drept unul dintre cei mai fini observatori ai condiției umane actuale. În 1994, a publicat prima colecție de eseuri și povestiri, Barrel Fever. Următoarele cinci cărți, În pielea goală (1997), Holidays on Ice (1997), Eu o să vorbește drăguț cândva (2000), Dress Your Family in Corduroy and Denim (2000) și When You are Engulfed in Flames (2008), au devenit bestselleruri New York Times, au fost tipărite în șapte milioane de exemplare și au fost traduse în 25 de limbi de circulație internațională. Multe dintre poveștile pe care le spune cu atât de mult haz sunt autobiografice și autoironice, fiind legate de familia sa, de copilăria petrecută în Carolina de Nord, de homosexualitatea sa și de traiul în Franța și Londra.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor