Ayrton Senna

Povestea completă
  • Titlul original: Ayrton Senna
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Gabriela Cobilanschi și Arnold Cobilanschi
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 600 pagini
  • ISBN: 978-606-722-302-6

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Christopher Hilton pune cap la cap și aduce la zi patru dintre titlurile sale anterioare dedicate legendarului pilot.

El relatează întreaga poveste a lui Senna, de la copilăria îmbelșugată din Brazilia, până la accidentul fatal din 1994.

Este o istorie cuprinzătoare, în ritm alert, a unei vieţi extraordinare, care se adresează atât publicului larg, cât şi fanilor lui Senna.

„«A trecut parcă un an de ieri după-amiază, o după-amiază care a început fierbinte, caniculară și însorită și s-a încheiat într-o tristeţe adâncă. A trecut un an de la ziua de 1 mai 1994, care a început în forţă și s-a comprimat în 1,8 secunde, un moment care s-a extins dincolo de timp.» Am scris aceste cuvinte în introducerea unei cărţi care a marcat prima comemorare de la Imola și în care am încercat să redau ce au simţit oamenii atunci: «Nu e posibil! Sau este?» Scurgerea unei asemenea perioade este greu de reprezentat pentru că, oricât de apropiat te-ai simţi de Senna, de cariera sa sau de accidentul care a durat 1,8 secunde, totul pare să fie mult mai îndepărtat. Această carte reprezintă un gest care să împiedice asta.”

„Ceea ce l-a diferenţiat pe Senna de ceilalţi piloţi a fost că, și la niște viteze uriașe, era capabil să facă lucruri care rămân extraordinare şi acum. Într-un fel, totul i se revela cu încetinitorul, atât de încet, încât prin capacităţile sale mentale putea juca rolul unui aparat care înregistrează datele, putând să-și amintească maniera în care se comportase mașina. Era un dar, iar când oameni cu experienţă în lumea motorsportului erau confruntaţi cu asta pentru prima oară, nu le venea să creadă.”

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Christopher Hilton este susținută de Erste Asset Management.

Despre Autor

CHRISTOPHER HILTON a fost redactor sportiv la Daily Express. Şi-a început cariera de jurnalist la The Journal, în Newcastle, apoi a lucrat la birourile Express din Manchester. La mijlocul anilor 1970 s-a mutat la Londra, după ce a fost recrutat de redactorul sportiv Ken Lawrence să scrie despre Formula 1.

Hilton a fost un membru de bază al echipei de jurnaliști sportivi, scriind și despre patinaj artistic în perioada în care Torvill și Dean câștigau titlurile mondiale și olimpice în proba de dans pe gheaţă.

În ultimele două decenii, după plecarea de la Express, Hilton a lucrat pe cont propriu, în special pentru Formula 1, și a scris mai multe cărţi despre Ayrton Senna, precum şi biografiile lui James Hunt şi Michael Schumacher.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor