Michael Schumacher. Biografia

  • Titlul original: Michael Schumacher. Die Biografie
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Ioana Cristescu și Irina Cristescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 368 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-97-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Era o zi ca oricare alta. 29 decembrie 2013, o zi care se va dovedi nefastă pentru Michael Schumacher. Soarele strălucea pe cer, iar Michael plecase, însoțit de câțiva prieteni, să schieze pe pistele din stațiunea Les Trois Vallées. Nimeni nu bănuia că avea să aibă loc un tragic accident, care avea să îi schimbe viața acestuia pentru totdeauna…

În timp ce cariera excepțională a celui mai de succes pilot din istoria Formulei 1 nu mai era un secret pentru nimeni, Schumacher a dorit mereu să-și protejeze viața privată, separând cu strictețe sfera personală de cea profesională: acasă era un soț și un tată iubitor, în timp ce pe circuit era un adevărat robot – rece, perfect, intangibil, având totul sub control. Renumita jurnalistă sportivă Karin Sturm este una dintre cele mai bune cunoscătoare ale evoluției lui Schumacher. Bunăoară, puțin știu cât de importanți au fost mereu pentru el prietenii din copilăria petrecută în orașul său natal, Kerpen, care l-au însoțit, de altfel, adesea, la competiții. Soția sa, Corinna, cu care s-a căsătorit în 1995, este o parteneră de nădejde, care îl susține întotdeauna și mai ales în situațiile dificile.

În plus, Karin Sturm dă cuvântul, în volumul de față, multor persoane din domeniul automobilismului care i-au intersectat devenirea, oferind, astfel, prima biografie completă, care oferă informații atât despre viața privată, cât și despre cariera lui Michael Schumacher.

Nu pot să mă las, pur și simplu, de lucrurile care îmi fac plăcere, doar pentru că sunt prea riscante. Dacă vreodată mi se va întâmpla ceva, atunci asta a fost să fie soarta mea.

Michael Schumacher


Tragicul accident de schi al lui Michael Schumacher din decembrie 2013 a șocat întreaga lume. Este de-a dreptul ironic că septuplul campion mondial de Formula 1 a scăpat teafăr și nevătămat din cursele sale nebunești, pentru a se accidenta crunt pe o pârtie din Alpii francezi, unde își petrecea vacanța alături de familia sa. Jurnalista Karin Sturm, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul automobilismului și o prezență constantă în lumea Formulei 1, l-a cunoscut pe Michael Schumacher încă de la începuturile carierei sale. În biografia de față, ea a ales să prezinte întreaga viață a acestuia, bazându-se pe declarațiile cunoscuților lui și înfățișându-l, astfel, dintr-o perspectivă umană, personală.

Despre Autor

Karin Sturm, jurnalistă acreditată în domeniul automobilistic, a bătut lumea, începând cu anul 1982, în lung și în lat, însoțind ,,circul ambulant” al Formulei 1. Ea se numără printre puținii aleși care nu doar că scriu despre Formula 1, ci și fac parte din universul acesteia. În 2009, Karin Sturm a primit din partea landului federal Bavaria Premiul pentru întreaga activitate jurnalistică din domeniul sportului.

Opinia cititorilor