Cum să ai o zi bună

Profită de puterea științelor comportamentale pentru a-ți transforma viața profesională

  • Titlul original: How to Have a Good Day
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Iulia Bertea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 541 pagini
  • ISBN: 978-606-722-177-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Datorită progresului făcut în domeniul ştiinţelor comportamentale, acum putem înţelege mult mai profund modul în care funcţionează creierele noastre, motivele pentru care facem anumite alegeri şi metodele prin care putem deveni cei mai buni. Până de curând însă, nu a fost la fel de uşor să vedem cum funcționează acest mecanism în lumea reală.

În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb explică exact cum să aplicăm informaţiile ştiinţifice în sarcinile și ritualurile noastre zilnice. Autoarea decodifică trei mari idei ştiinţifice într-un ghid care ne arată pas cu pas cum să ne stabilim priorităţile, cum să ne folosim timpul la maximum, cum să ne descurcăm cu brio în orice interacţiune, cum să ne comportăm cât mai inteligent, cum să ne întărim impactul personal, cum să fim rezilienţi în faţa obstacolelor şi cum să ne stimulăm energia şi bucuria. În plus, Caroline Webb ne învaţă cum să navigăm cu graţie şi uşurinţă printre provocările tipice locurilor de muncă moderne, de la conflictele cu colegii, până la şedinţele plictisitoare şi căsuţele de email prea pline.

O carte remarcabilă şi foarte necesară, Cum să ai o zi bună ne oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a trăi o viaţă plină de zile bune.

În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb, economist, consultant în management şi coach executiv, le arată cititorilor cum să folosească descoperirile recente din domeniul economiei comportamentale, al psihologiei şi al neuroştiinţelor pentru a-şi transforma viaţa profesională.


O carte inteligentă, comprehensivă şi eminamente practică. Aproape fiecare pagină oferă sugestii bazate pe ştiinţă, care te ajută să obții rezultate mai bune sau, în multe cazuri, pur şi simplu să te dezvolți ca om.  // Daniel Pink, autorul cărţilor A vinde e omeneşte şi Drive

În sfârşit, o carte practică, fundamentată pe cercetări de ultimă oră despre comportament şi neuroştiinţe şi animată cu exemple ale unor profesionişti care au aplicat cu succes sfaturile lui Caroline Webb. S-ar putea chiar să te facă să aștepți cu nerăbdare următoarea conversaţie dificilă sau să privești următoarea sarcină solicitantă ca pe o oportunitate de a testa sugestiile propuse de autoare.  // Adam Grant, autorul cărţilor A da şi a lua şi Originalii

Un set de unelte redutabile, prin care ne putem îmbunătăţi munca, dar şi starea de bine. De la emailuri şi şedinţe, până la valorificarea fiecărei zile, Caroline Webb ne arată nu doar cum să fim mai productivi, ci şi cum să ne simţim mai împliniţi. //  Jonah Berger, autorul cărții Contagios

Despre Autor

CAROLINE WEBB este economist, consultant în management şi coach executiv. Și-a petrecut ultimii cincisprezece ani arătându-le clienţilor ei cum să aplice descoperirile din domeniul neuroștiințelor, al economiei comportamentale și al psihologiei pentru a-şi creşte eficienţa profesională şi satisfacţia la locul de muncă.

După o perioadă petrecută la Bank of England, a lucrat doisprezece ani la McKinsey & Company, unde a contribuit la strategia de leadership şi schimbare organizaţională a firmei. Ulterior a înfiinţat Sevenshift, o firmă de coaching bazat pe ştiinţe comportamentale.

Cea mai recentă carte a sa, Cum să ai o zi bună, transpune în scris experienţa autoarei și le arată cititorilor cum pot folosi ştiinţele comportamentale pentru a-şi transforma calitatea vieţii profesionale.

Opinia cititorilor
o carte complexă și completă - (13.12.2017)
Am citit foarte multe cărți de dezvoltare personală, dar aceasta e una dintre cărțile cele mai complete. Îmi place mult la această carte că îți dă foarte multe sfaturi practice, de aplicat imediat.