Creează-ți propria economie

Calea către prosperitate într-o lume dezorganizată
  • Titlul original: Create your own economy
  • Ediția I 2012
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 288 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-03-4

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Tyler Cowen, unul dintre cei mai apreciați economiști ai zilelor noastre, ne demonstrează cum lumea super-interconectată ne schimbă modul în care gândim. Fie că facem micro-blogging pe Twitter sau ne împrietenim pe Facebook, segmentăm informațiile culturale în frânturi din ce în ce mai mici, pe care le ordonăm și le reorganizăm în mințile (și în computerele) noastre, astfel încât acestea să răspundă nevoilor fiecăruia dintre noi. Cumpărăm câte o melodie de pe iTunes și alcătuim playlisturi, în locul unui album întreg, structurat dinainte de către producători și artiști.

După cum arată Cowen, acum putem mai mult decât oricând să ne conturăm viețile în așa fel încât să ne satisfacem cele mai profunde dorințe, aducând la rândul nostru contribuții profunde și valoroase la existența celor din jur. Cu alte cuvinte, ne putem crea propria economie - trăind, în mod mai inteligent, o viață mai fericită și mai împlinită.

Numai o minte precum aceea a lui Tyler Cowen poate aduce laolaltă Facebook-ul, budismul Zen, pe Sherlock Holmes și multe altele, creând un întreg coerent și fascinant. — Daniel H. Pink, autorul cărții Drive (Publica, 2011)

Dacă sunteți curioși să aflați încotro se îndreaptă societatea și economia, nu veți găsi pe cineva capabil de observații mai interesante și mai pătrunzătoare decât Tyler Cowen. Este un vizionar autentic, iar Crează-ți propria economie un adevărat tur de forță.Robert H. Frank, autorul cărții The Economic Naturalist

Lumea modernă ne bombardează cu date care abia încep să fie organizate, de la playlisturile de pe iPod până la fotografiile digitale de vacanță postate pe Facebook. Tyler Cowen ne oferă un tur încântător al epocii informaționale, meditând asupra limitelor creativității, duratei atenției, modului de funcționare a politicii și asupra viitorului economiei noastre.Samuel R. Sommers, profesor de psihologie, Universitatea Tufts

Despre Autor
Tyler Cowen, profesor de economie la Universitatea George Mason, este autorul cărții Discover Your Inner Economist (2008) și totodată una din vocile prezente pe www.marginalrevolution.com, unul dintre cele mai influente bloguri economice din lume. Scrie regulat pentru The New Yorker, Money, The Wall Street Journal, The Washington Post și Slate, precum și pentru multe alte publicații din mediul digital.
Opinia cititorilor