Viața acestui băiat

Memorii
  • Titlul original: This Boy's Life
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Paul Slayer Grigoriu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 328 pagini
  • ISBN: 978-606-722-038-4

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Câştigătoare a Premiului de Carte al Los Angeles Times pentru biografii
Finalistă a Premiului pentru non-ficţiune al National Book Critics Circle
Carte de referinţă a anului în New York Times

Aceste memorii despre copilăria din anii 1950, un adevărat clasic modern, ni-l prezintă pe tânărul Toby Wolff când dur, când vulnerabil, viclean şi confuz. Despărţiţi prin divorţ de tatăl şi fratele lui, Toby şi mama lui sunt permanent în mişcare. În strădania de a dobândi o identitate şi încredere în sine împotriva ostilităţii constante a unui nou tată vitreg, experienţele prin care trece sunt în acelaşi timp dureroase şi comice, iar Wolff recreează cu măiestrie frustrările, cruzimile şi bucuriile adolescenţei. Diferitele lui planuri – să fugă în Alaska, să măsluiască cecuri şi să fure maşini – duc în cele din urmă la un act de auto-invenţie excesivă, care îi deschide o nouă lume de posibilităţi.

Viața acestui băiat a fost ecranizată în 1993, în regia lui Michael Caton-Jones. În acest film, care a păstrat titlul original, rolul lui Tobias Wolff este jucat de Leonardo DiCaprio, cel al mamei sale, Caroline, de Ellen Barkin, iar cel al tatălui său vitreg de Robert De Niro.

Atât de limpede şi de hipnotic... încât cititorului îi vine s-o descompună şi să găsească un mod simplu de a explica de ce funcţionează atât de minunat.
The New York Times

Aceste memorii extraordinare sunt atât de frumos scrise încât nu doar că ne ataşăm de amintirile copilului Wolff, ci suntem şi mişcaţi de universalitatea experienţei lui.
San Francisco Chronicle

O operă de autentică măiestrie literară... cumplită şi stranie ca Marile speranţe, ireală şi crudă ca Pasărea vopsită, amuzantă şi transcendentă ca Huckleberry Finn.
The Philadelphia Inquirer

Wolff scrie într-un limbaj care este liric fără ornamentaţii, îşi defineşte personajele cu trăsături exacte şi voci perfect acordate şi creează suspans în jurul unor întâmplări obişnuite, descoperind misterul dinăuntrul lor.
Los Angeles Times Book Review

Despre Autor

TOBIAS WOLFF este autorul mai multor volume de povestiri şi a două cărţi de memorii, printre care In Pharaoh´s Army, finalistă a Premiului National Book Foundation, precum şi a romanului The Barracks Thief, care a câştigat în 1985 Premiul PEN/ Faulkner pentru ficţiune. Trăieşte în California cu familia lui.

Opinia cititorilor