Corzi întinse

Björn Borg, John McEnroe și povestea nespusă a celei mai aprige rivalități din tenis

  • Titlul original: High Strung
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Constantin Vlad
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 312 pagini
  • ISBN: 978-606-722-192-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Corzi întinse este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

Epoca de aur a tenisului s-a încheiat subit la US Openul din 1981, când stoicul suedez Björn Borg a pierdut în fața rivalului său, tânărul și îndrăznețul John McEnroe, în finala jucată pe Flushing Meadows.

Din perspectiva ultimului turneu al acelei epoci și a jocului celorlalți semifinaliști, Jimmy Connors și Vitas Gerulaitis, Corzi întinse face cronica vieților și carierelor bărbaților care au conferit un caracter memorabil acelor zile de Vest Sălbatic: „AisBorg”, care ținea secretă o nebunie internă; McEnroe, geniul buclucaș și tulburat; Connors, îndrăgitul și muncitorul antierou al tenisului; Ilie Năstase, clovnul din România; Gerulaitis, newyorkezul fermecător; și Ivan Lendl, vestitorul viitorului de forță al sportului. Frământările pe care toți acești bărbați le-au avut în comun au fost la fel de fascinante atât în teren, cât și în afara acestuia.

Tignor lucrează pe o pânză mare… surprinde sentimentele de teamă și disconfort care au marcat zilele de glorie ale tenisului.

The Oregonian

Chiar și pentru cei care cunosc rezultatele multora dintre meciurile pe care le amintește, proza descriptivă a lui Tignor și talentul său pentru scrierea dramatică fac din Corzi întinse o carte pe care realmente nu o poți lăsa din mână.

Associated Press

Despre Autor

STEPHEN TIGNOR este executive editor la revista Tennis. Scrie zilnic un blog pe Tennis.com, unde postează articole despre acest sport de peste doisprezece ani. Semnează texte și pentru Wimbledon.com și Racquet Magazine.

Opinia cititorilor