Echipa de echipe

Noi strategii de leadership pentru o lume complexă
  • Titlul original: Team of Teams
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Louis Ulrich
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 434 pagini
  • ISBN: 978-606-722-197-8

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Echipa de echipe este un proiect al editurii Publica, susținut de McCANN / Thiess.

În 2003, când a preluat comanda Forței Operaționale Întrunite pentru Operații Speciale, generalul Stanley McChrystal și-a dat repede seama că tacticile militare convenționale nu mai funcționau. Al Qaeda din Irak era o rețea descentralizată care putea să se miște rapid, să lovească nemilos și apoi să se piardă printre localnici. Forțele aliate aveau un avantaj uriaș din punct de vedere numeric, al echipamentului și al pregătirii, dar nimic din toate astea nu părea să conteze.

Nu este nici un secret că, în orice domeniu, echipele mici au multe avantaje – ele pot să răspundă rapid, să comunice liber și să ia decizii fără complicații birocratice. Însă organizațiile care se confruntă cu provocări cu adevărat mari nu au loc într-un garaj. Ele au nevoie de practici manageriale care pot implica mii de oameni.

Generalul McChrystal a condus o mașinărie ierarhică, foarte disciplinată, compusă din mii de bărbați și femei. Însă pentru a înfrânge Al Qaeda din Irak, Forța sa Operațională ar fi trebuit să dobândească viteza și flexibilitatea inamicului. Exista vreo modalitate de a combina forța celei mai puternice armate din lume cu agilitatea celei mai temute rețele teroriste de pe glob? Și dacă da, se putea aplica același principiu și organizațiilor civile?

McChrystal și colegii săi au renunțat la un secol de înțelepciune convențională și, în toiul unui război istovitor, au transformat Forța Operațională în ceva nou: o rețea care combina comunicarea extrem de transparentă cu autoritatea decizională descentralizată. Zidurile dintre compartimente au fost dărâmate. Liderii analizau cele mai bune practici ale celor mai mici unități și descopereau modalități de a le extinde la mii de oameni de pe trei continente, folosind tehnologia pentru a crea o unitate care, chiar și cu un deceniu în urmă, ar fi fost imposibilă. Forța Operațională devenea o „echipă de echipe” – mai rapidă, mai orizontală, mai flexibilă – și învingea Al Qaeda.


În această carte influentă, McChrystal și colegii săi prezintă modul în care provocările cu care s-au confruntat în Irak pot fi relevante pentru nenumărate afaceri, organizații nonprofit și de alte tipuri. Lumea se schimbă mai repede ca niciodată și cel mai inteligent răspuns pe care îl pot da cei aflați la conducere este să acorde grupurilor mici libertatea de a experimenta și, în același timp, să-i stimuleze pe toți să împărtășească noutățile și cu ceilalți membri ai organizației. Așa cum afirmă autorii folosind exemple convingătoare, strategia echipei de echipe a funcționat peste tot, de la camerele de urgență ale spitalelor, până la NASA. Ea are potențialul de a transforma organizațiile, fie ele mici sau mari.

Echipa de echipe este erudită, elegantă și profundă. Neașteptat și surprinzător de bogată în informații și tot felul de minunății, cartea oferă un exemplu pentru modul în care poți face față complexității tot mai mari a lumii. O lectură obligatorie pentru orice om căruia îi pasă de viitor – adică pentru noi toți. DANIEL LEVITIN, AUTORUL CĂRȚII MINTEA ORGANIZATĂ. CUM SĂ GÂNDEȘTI CORECT ÎN ERA SUPRAÎNCĂRCĂRII INFORMAȚIONALE

Echipa de echipe este un argument convingător și pragmatic, pentru o abordare mai informată, descentralizată, a managementului, venit din partea unui lider care a trecut cu succes prin încercări cu mize mult mai mari decât cele cu care se vor confrunta vreodată cei mai mulți dintre liderii de afaceri. O lectură obligatorie pentru oricine se gândește serios să-și ducă mai departe, mai repede, stilul de conducere. JOHN VERHUIZEN, PREȘEDINTE ȘI CEO ACE HARDWARE CORPORATION

Învățămintele și conceptele descrise în Echipa de echipe oferă un model valoros de leadership pentru orice industrie sau domeniu. Principiile leadershipului clasic se luptă să țină piept ritmului actual, de nestăpânit, al fluxului informațional, și spiritului antreprenorial al generației digitale. Echipa de echipe utilizează ca resurse aceste noi realități, oferind un cadru de conducere pentru a reproduce caracterul cuprinzător și adaptabilitatea unui startup care evoluează rapid la scara unei organizații mari. BRAD SMITH, PREȘEDINTE & CEO INTUIT

Despre Autor

Stanley McChrystal s-a retras din Armata Statelor Unite cu gradul de general cu patru stele, după mai bine de 35 de ani de serviciu militar. Ultima sa funcție a fost cea de comandant al tuturor forțelor americane și ale coaliției în Afganistan. Cartea sa de memorii, My Share of Task, a fost bestseller New York Times. Generalul McChrystal este Senior Fellow al Institutului Jackson pentru Afaceri Globale de la Universitatea Yale și cofondator al CrossLead, o firmă de consultanță în domeniul leadershipului, înființată cu scopul de a ajuta organizațiile să se adapteze și să câștige în medii complexe.

Tantum „Teddy” Collins a obținut o diplomă în afaceri globale și a urmat cursul de leadership al generalului McChrystal la Universitatea Yale. În timpul facultății, a făcut design instituțional și studii regionale privind China și Orientul Mijlociu. În prezent, este bursier Marshall la Universitatea Cambridge și urmează un program doctoral în relații și politici internaționale, concentrându-se în special pe designul instituțional global.

David Silverman este cofondator și CEO al CrossLead. Absolvent al Academiei Navale a Statelor Unite, Silverman a servit doisprezece ani în Marina Statelor Unite, ca ofițer SEAL. Este veteran experimentat și decorat în luptă, având la activ șase rotații operaționale în toată lumea, inclusiv în Afganistan, Irak și Asia de Sud-Est. Silverman și soția sa, Hollis, locuiesc în Washington, D.C., împreună cu cei doi copii ai lor.

Chris Fussell este partener la CrossLead, unde supervizează activitățile de dezvoltare, relații cu clienții și marketing. Fussell a servit peste cincisprezece ani în echipele SEAL ale Marinei Statelor Unite. Ca membru al echipelor SEAL Two, SEAL Eight și al Naval Special Warfare Development Group, a efectuat misiuni în nenumărate zone de război de pe tot globul. Ulterior, a obținut o diplomă de master în domeniul războiului neconvențional, la Școala de Studii Navale Postuniversitare de la Monterey, California. Fussell și soția sa, Holly, locuiesc pe Capitol Hill, în Washington, D.C., alături de cei doi copii.

Opinia cititorilor