Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare

Un fel de poveste a vieții mele
  • Titlul original: How to Fail at Almost Everything and Still Win Big
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Mihai Pecingine
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 368 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-95-9

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare este un proiect al editurii Publica, susținut de UniCredit Țiriac Bank.

Scott Adams a eșuat probabil în mai multe lucruri decât orice altă persoană pe care o cunoști sau de care ai auzit. Și atunci cum a reușit el să se transforme, în numai câțiva ani, dintr-un corporatist ghinionist cu eșecuri repetate în creatorul lui Dilbert, una dintre cele mai faimoase cărți de benzi desenate din categoria sa? În Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare, Adams ne dezvăluie strategia folosită încă din adolescență pentru a atrage eșecul, a-l îmbrățișa, și apoi a-l exploata.

Dar sunt multe de învățat din povestea sa personală, iar relatarea e presărată cu mult umor. Adams a descoperit câteva adevăruri greu de crezut care l-au propulsat în drumul său:

Obiectivele sunt pentru fraieri. Sistemele sunt pentru învingători.

„Pasiunea” nu înseamnă nimic. Ceea ce-ți trebuie e energia personală.

O combinație de abilități mediocre te poate face surprinzător de valoros.

E posibil să-ţi gestionezi şansele astfel încât să pari norocos.

Aceasta este povestea succesului improbabil al unui individ în contextul unui şir de eşecuri jenante. A fost succesul meu final în mare parte rezultatul talentului, norocului, muncii asidue, sau a fost doar o echilibrare accidentală, dar favorabilă, a fiecărui element? Singurul lucru de care sunt sigur este că am urmărit o strategie conştientă în a-mi gestiona oportunităţile într-un mod care a făcut mai uşor ca norocul să vină la mine.
Scott Adams

Scott Adams aduce o perspectivă amuzantă și proaspătă asupra ceea ce înseamnă să te bucuri de succes și modalitățile prin care poți obține succesul pe care ți-l dorești.
Kirkus Reviews

Scott Adams a desenat, începând cu anul 1989, peste
9 000 de benzi desenate cu Dilbert, iar privirea sa cinică asupra principiilor managementului modern, asupra eficienței cerută de șefii din corporație sau asupra vieții de birou a ajuns la milioane de oameni. Doar că un astfel de succes a fost construit în mare parte prin încercare și eroare – o mulțime de erori, pentru a fi mai exacți.
Harvard Business Review

Argumentul UniCredit Țiriac Bank

Amintiți-vă mereu că eșecul este prietenul vostru. Acesta constituie materia brută pentru succes. Atrageți succesul către voi. Învățați din eșecuri. Nu lăsați succesul să vă părăsească până când nu v-ați umplut buzunarele.

Despre Autor

SCOTT ADAMS este creatorul Dilbert, una dintre cele mai populare şi intens distribuite benzi desenate din ultimul sfert de secol. El a devenit caricaturist cu normă întreagă din 1995, după 16 ani în care a lucrat în domeniul tehnologiei pentru companii precum Crocker National Bank şi Pacific Bell. Adams este, de asemenea, autorul bestsellerurilor The Dilbert Principle (1997) și Dogbert's Top Secrets Management Handbook (1996).

Opinia cititorilor