Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața

Un ghid inedit despre natura umană şi fericire
  • Titlul original: How Adam Smith Can Change Your Life
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Raluca Chifu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 208 pagini
  • ISBN: 978-606-722-054-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 37,57 lei

Special Price 30,06 lei

Descriere

Detalii

Cum poate Adam Smith să vă schimbe viaţa face parte din Co-lecția de economie, un proiect al Editurii Publica susținut de Unicredit Bank.

Adam Smith a devenit sfântul protector al capitalismului datorită celei mai cunoscute opere a sa, Avuția națiunilor. Puțini știu însă că filosoful scoțian a avut la fel de multe de spus și în privința comportamentului oamenilor, a modului în care ne percepem pe noi înșine, a felului în care îi tratăm pe ceilalți și a deciziilor pe care le luăm pentru a ne găsi fericirea. Ideile sale despre natura umană sunt dezvoltate într-o operă vastă și uimitoare, intitulată Teoria sentimentelor morale.

În Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața, Roberts examinează capodopera uitată a lui Smith și găsește o comoară de cugetări practice și potrivite în orice epocă. Opiniile lui Smith despre natura umană sunt la fel de relevante astăzi ca acum trei sute de ani. De ce avem nevoie pentru a fi cu adevărat fericiți? Să urmărim faima și averea sau respectul prietenilor și al familiei? Cum putem face lumea un loc mai bun? Răspunsurile neașteptate ale lui Smith, încadrate în contextul bogat al evenimentelor curente, al literaturii, istoriei și culturii pop, sunt în același timp profunde, paradoxale și amuzante.

Readucând la viață cartea neglijată a lui Smith, Roberts ne oferă o perspectivă de neprețuit asupra comportamentului uman, prin ochii uneia dintre cele mai strălucite minți din istorie.

O carte extraordinară. Te face să te simți mai bine cu privire la viață, la omenire și la tine însuți. Ca și cum ai sta la o conversație și un pahar de scotch cu Adam Smith sau, chiar mai bine, cu Russ Roberts.
Nassim Taleb, autorul cărții Lebăda neagră

Ne pot învăța economiștii cum să trăim o viață frumoasă? Atunci când economiștii în cauză sunt Adam Smith și Russ Roberts, răspunsul este un „da" răspicat. Aceasta e o carte distractivă, fascinantă și originală, care vă va provoca să deveniți o versiune mai bună a voastră.
Daniel Pink, autorul cărților Drive și A vinde e omenește

Viața și economia sunt despre alegeri. A profita cât mai mult de viață înseamnă a alege înțelept. A înțelege cum alegerile tale interacționează cu ale altora este esența economiei. Iată câteva dintre lucrurile pe care Russ Roberts le-a înțeles citind faimoasa carte a lui Adam Smith, Teoria sentimetelor morale și pe care speram să le folosiți după ce veți lectura Cum poate Adam Smith să vă schimbe viața.
UniCredit Bank

Despre Autor

RUSS ROBERTS lucrează ca cercetător postdoctoral la Institutul Hoover din cadrul Universității Stanford. Este, de asemenea, gazda unui podcast săptămânal intitulat EconTalk, care a primit titlul de podcastul anului la Premiile Weblog din 2008. Acesta conține conversații de o oră cu autori, economiști și lideri din domeniul afacerilor. Printre invitații săi se numără Milton Friedman, Nassim Taleb, Christopher Hitchens, Marc Andreessen, Joseph Stiglitz și John Bogle.
Împreună cu John Papola, Roberts a realizat două videoclipuri rap despre ideile lui John Maynard Keynes și F.A. Hayek, care au înregistrat peste șapte milioane de vizualizări pe YouTube, au fost subtitrate în unsprezece limbi și sunt utilizate la cursuri în licee și facultăți din toată lumea.

Russ Roberts a scris și trei romane economice, în care utilizează ficțiunea pentru a preda lecții și idei despre economie: The Price of Everything: A Parable of Possibility and Prosperity, The Invisible Heart: An Economic Romance și The Choice: A Fable of Free Trade and Protectionism.

Opinia cititorilor