Michael Jordan. Viața

  • Titlul original: Michael Jordan - The Life
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Florin Tudose, Vasile Decu, Raluca Chifu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 816 pagini
  • ISBN: 978-606-722-166-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 99,00 lei

Special Price 79,20 lei

Descriere

Detalii

Michael Jordan. Viaţa este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

Grație relațiilor pe care le-a construit în timp cu antrenorii lui Jordan, a nenumăratelor cronici în care a consemnat activitatea sportivului atât din timpul perioadei în care a activat la juniori, cât și după ce a trecut la baschetul profesionist, a sutelor de interviuri cu prietenii, coechipierii și rudele lui Michael Jordan, Roland Lazenby a reușit să scrie un adevărat studiu despre jucătorul, simbolul și omul Jordan.

Când se gândesc la Michael Jordan, celor mai mulți pasionați ai baschetului le vin în minte trei calități incredibile care îl definesc pe sportiv și care au intrat în istoria acestui sport: săritura, aruncarea și jocul. În ciuda măreției sale, personalitatea lui Jordan are însă și o parte întunecoasă: a fost un competitor nemilos și un împătimit al jocurilor de noroc. Michael Jordan: Viața este singura biografie care reușește să prezinte într-un mod echilibrat toate fațetele personalității acestui baschetbalist.


Revelatorie... O analiză fascinantă a omului singur și mândru din spatele simbolului strălucitor. Publishers Weekly

Michael Jordan: Viața este asemenea unui film ce merită vizionat de mai multe ori. Lazenby pare să fi adăugat suficient de multe cadre care nu au fost tăiate la montaj încât să dea suspans poveștii binecunoscute a unui sportiv desăvârșit. Booklist

Încă de la primele pagini, biografia scrisă de Roland Lazenby se anunță a fi cea mai bună carte scrisă vreodată despre, poate, cel mai mare jucător de baschet din istorie... Lazenby este un cercetător înnăscut, care a depus o muncă foarte serioasă de colectare a datelor și a citatelor, ajungând, în cele din urmă, să compună o adevărată enciclopedie pe subiectul Jordan. Colin Fleming, The Boston Globe

Despre Autor

Roland Lazenby a urmat cursurile Institutului Militar din Virginia și ale Universității Hollins și a fost membru al departamentului de comunicare al Virginia Tech și al Universității Radford. Și-a petrecut ultimele trei decenii scriind cronici sportive pentru diverse reviste și ziare și intervievând jucători și oficiali ai echipelor din NBA, antrenori și alte figuri conexe. A scris nenumărate cărți de non-ficțiune, majoritatea despre baschet și fotbal american. Cartea Bull Run! a fost desemnată cartea sportivă a anului 1997 de Independent Publishers Association. Roland Lazenby locuiește în Virginia.

Opinia cititorilor
Michael Jordan, un nume și o persoană sinonimă cu excelența și măiestria legendară - (13.12.2017)
Sunt multe biografii bune aduse în România de editura Publica, dar aceasta mi se pare una dintre cele mai reușite. Să citești despre viața unei legende de calibrul lui Michael Jordan, e o plăcere, iar amănuntele detaliate din viața lui fac deliciul oricărui cititor. E una dintre cele mai bune biografii pe care le-am citit vreodată.