What if? 2

Alte răspunsuri științifice serioase la întrebări ipotetice absurde

  • Titlul original: What If? 2: Additional Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions
  • Ediția I 2023, paperback
  • Traducător: Smaranda Nistor
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 464 pagini
  • ISBN: 978-606-722-549-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 69,00 lei

Special Price 48,30 lei

Descriere

Detalii

Milioanele de oameni din toată lumea care au citit și au îndrăgit What If? încă au întrebări, din ce în ce mai ciudate. Ce noroc că Randall Munroe, creatorul webcomicului xkcd, e aici ca să le dea o mână de ajutor! Plănuiești să cobori pe un stâlp de pompieri dinspre Lună spre Pământ? Partea cea mai grea este să nimerești aterizarea. Speri să poți răci atmosfera Pământului deschizând ușile tuturor frigiderelor în același timp? Probabil a venit momentul unei scurte introduceri în termodinamică. Vrei să știi ce s-ar întâmpla dacă ai sta agățat de pala rotitoare a unui elicopter, dacă ai construi un turn cu un miliard de etaje, dacă ai face o veioză cu lavă adevărată sau dacă ai sări pe jetul unui gheizer în timp ce erupe? OK, dacă insiști…

Înainte să pornești într-un voiaj cosmic, să hrănești un T. rex cu toți locuitorii New Yorkului sau să umpli cu banane o biserică, ai grijă să consulți acest ghid practic pentru idei nepractice. Netulburat de absurditatea întrebărilor care i se pun, Randall Munroe caută prin cele mai recente studii de cercetare pe toate temele posibile, de la fizica leagănelor la proiectarea catapultelor pentru avioane de pasageri, ca să le răspundă cititorilor săi clar și concis, cu ilustrații edificatoare și, ocazional, terifiante. După cum o demonstrează consecvent Randall Munroe, poți afla o grămadă de lucruri despre cum s-ar putea să funcționeze lumea în niște circumstanțe extreme foarte specifice.

Întrebările din What If? 2 sunt în proporții egale geniale, ciudate și minunat de absurde, iar răspunsurile sunt complete, temeinic documentate și absolut amuzante… Știința nu-i treabă ușoară, dar, în mâinile capabile ale lui Munroe, cu siguranță poate fi distractivă.TIME

Un deliciu absolut! Cel mai mișto mod de a afla cum merg în realitate lucrurile pe lumea asta.Hank Green (în podcastul Dear Hank & John)

O încântare pentru obsedații de știință cu înclinație spre experimente teoretice bizare.Kirkus

Instant-bestseller New York Times 

Despre Autor

RANDALL MUNROE este autorul bestsellerelor What If?, Explicatorul de lucruri și How To, clasate pe primul loc în topul New York Times, al blogului de întrebări și răspunsuri cu tematică științifică What If și al foarte apreciatului webcomic xkcd. Fost expert în robotică la NASA, a părăsit agenția spațială americană în 2006 ca să facă benzi desenate pe internet. Trăiește în Massachusetts.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor