Disconfort Residence — carte cu autograf — cantitate limitată

Cum să identifici capcanele din schița apartamentului pe care vrei să-l cumperi
  • Ediția I 2018, paperback
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 280 pagini
  • ISBN: 978-606-722-305-7

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 39,00 lei

Special Price 31,20 lei

Descriere

Detalii

CONFÓRT (conform dexonline.ro): s. n. Totalitatea condițiilor materiale care asigură o existență civilizată, plăcută, comodă și igienică, din fr. confort. 

După cum se poate observa, noțiunea de „confort” e prea abstractă pentru binele comun. Eu cred că lucrurile pot fi văzute altfel: confort înseamnă să nu-ţi intre apă de ploaie în cizme sau să nu-ţi pleznească cusătura pantalonilor când te apleci. Sau să ai loc să te ridici de pe tron în „camera mică” de la tine de acasă...

Dacă societatea noastră ar fi alcătuită din minioni gălbiori, înalți cât o butelie, mânuțele tale vioaie ar frunzări acum ceva respectabil despre istoria sau politica românilor, pe o canapea de păpuși. Fiind de statură mică, ai încăpea lejer în apartamentele pe care le vând dezinvolt o parte dintre dezvoltatorii români lăsați nesupravegheați şi n-ar mai fi nevoie de ghiduri despre cum să nu fii păcălit. Din păcate, am evoluat în umanoizi cu proporții ce nu rimează cu recolta de născociri imobiliare de pe piaţă, aşa că îmi rezerv dreptul de a critica materialul clientului.

Cartea de faţă este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care te poţi întâlni aproape zilnic în 30 de ani de plătit rate (nu îţi doresc, dar se poate întâmpla...). Hazul de necaz e opţional – dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă, vei găsi aici explicații accesibile despre lucrurile la care trebuie să fii atent, ca să poţi să alegi în cunoştinţă de cauză. Avertisment: nu se recomandă celor slabi de inimă.

P.S.: Dacă şi voi aţi observat că oraşele din România nu seamănă cu cele din Franţa şi sunteţi curioşi „cum de se poate aşa ceva”, mergeţi la capitolul despre sursele haosului din zona imobiliară sau, pur şi simplu, cumpăraţi cartea.

dr. arh. Radu Negoiţă
fondator piatradecasa.ro & Case Strâmbe pe Radar

Cartea lui Radu Negoiță n-ar trebui să-ți lipsească dacă vrei să intri în lumea dură a cumpărătorilor de apartamente din România. Agenții imobiliari și vânzătorii o să încerce să-ți vândă niște gogoși care nici nu se compară cu minciuna aia cu „e la zece minute de metrou”, iar ghidul lui Radu o să-ți arate cum să treci peste ele. Sunt case noi, care, la prima vedere, par genul de apartament în care ai vrea să-ți trăiești toată viața, dar adevărul este că sunt extrem de înguste, n-au spații de depozitare și, fără un ochi de specialist, n-o să te prinzi cât înseamnă metrii ăia pătrați din ofertă.

Mihai Popescu, Senior Editor, VICE România

Cartea pe care o aveți în mână, achiziționată pentru că vi s-a părut interesantă sau pentru că cineva care v-a vrut binele, v-a recomandat-o sau v-a împrumutat-o, este un manual despre cum să nu fii înșelat în așteptări și să reușești să faci o achiziție în deplină cunoștință de cauză. Bineînțeles că doar lectura ei nu vă transformă în specialiști, dar, cel puțin, sper că pentru următorul contract de vânzare-cumpărare a unei locuințe vă va pune în gardă și veți solicita ajutorul unuia.

Conf. univ. dr. Cezar TITĂ, avocat

Despre confort – acel „ceva” invizibil, care face diferența dintre casă și acasă – se scrie rar. Este sufletul casei, adică exact ce le lipsește, din păcate, prea multora dintre cutiile pe care le găsim pe piață cu eticheta de „locuințe noi”. Colegul Radu Negoiță este una dintre puținele minți și voci care, printr-o analiză obiectivă a zilei, ia pulsul subiectului propus în mod cât se poate de conștient și pertinent. Cartea prezintă cu măiestrie, sarcasm și, pe alocuri, cu umor negru contagios, situații din contextul mediului investițional „mioritic” actual. Mă bucur că a ales să își exprime punctul de vedere în scris și cu atâta minuțiozitate – prin această carte, cei care își caută o locuință au acum de partea lor aliatul potrivit.

Mario Kuibuș

Despre Autor

RADU NEGOIŢĂ a absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în 2006 și, în 2013 a fost confirmat doctor în arhitectură, în urma susținerii unei teze despre avatarurile conceptului de confort. Experiența din practica profesională şi cea universitară l-au ajutat să pună bazele portalului Case Strâmbe pe Radar, momentan singurul loc din internetul românesc care identifică problemele de calitate din zona rezidențială.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor