Bucurați-vă de fericirea voastră

Memorii
  • Titlul original: Please Enjoy Your Happiness
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Louis Ulrich
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 368 pagini
  • ISBN: 978-606-722-241-8

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Fusesem îndrăgostit de tine și nu-mi trecuse. Nu-mi mai scriai, dar mi-ai rămas în minte, la început o prezență, după aceea un miros pe care-l simțeam în întuneric și, mai apoi, o voce slabă, adusă de vânturile care străbăteau marea.

O EVOCATOARE CARTE DE MEMORII.
O FRUMOASĂ CĂLĂTORIE DE O JUMĂTATE DE SECOL ȘI LA O JUMĂTATE DE LUME DISTANȚĂ. O POVESTE DE DRAGOSTE FĂRĂ VÂRSTĂ.

Corespondent de război și câștigător al Premiului Pulitzer, Paul Brinkley-Rogers a trăit o viață aventuroasă prin toată lumea. Există însă o poveste pe care nu o poate uita: cea a relației obsedante cu o misterioasă japoneză mai în vârstă decât el, din anul 1959. În vara aceea de demult, când a întâlnit-o pe Kaji Yukiko în portul Yokosuka, Brinkley-Rogers era marinar pe vasul american Shangri-La. O intelectuală pasionată, Yukiko i-a împărtășit lui Paul uluitoarele sale cunoștințe de literatură, film și poezie și l-a încurajat, ba chiar i-a cerut să-și folosească talentul pentru a deveni scriitorul care este astăzi.

Însă relația lor nu a fost chiar o poveste de dragoste. Când un membru al yakuza, ferocele sindicat al crimei organizate din Japonia, a încercat să o răpească pe Yukiko, Paul și-a dat seama că lucrurile erau mult mai complicate în privința ei – dar și a Japoniei devastate în urma celui de-al Doilea Război Mondial – decât păreau la prima vedere. Prin scrisorile mistuitoare pe care i le-a scris Yukiko și prin stilul plin de viață în care autorul relatează o poveste pe care greutatea timpului a făcut-o mai puternică și mai emoționantă, Bucurați-vă de fericirea voastră străbate deceniile și continentele, invitându-ne pe toți să retrăim acele iubiri din viața noastră care nu mor niciodată.


Paul Brinkley-Rogers a găsit o cale de a scrie despre dragostea pură.
Sue Halpern

Despre Autor

PAUL BRINKLEY-ROGERS a fost corespondent de război. A lucrat mulți ani în Asia, în redacția revistei Newsweek, unde a scris despre războaiele din Vietnam și Cambodgia, dar şi despre moartea președintelui Mao și miracolul economic japonez. De asemenea, a relatat despre America Latină pentru Miami Herald. În 2001, alături de o echipă de jurnaliști, a obţinut Premiul Pulitzer pentru modul în care a relatat despre lupta dintre guvernele Cubei și Statelor Unite pentru custodia lui Elián González. Acum este pensionar şi trăiește în Arizona.

Opinia cititorilor
O ediție "Idei și efecte" - (02.03.2018)
https://vivafmiasi.ro/bucurati-va-de-fericirea-voastra/