Libertatea de a alege

O declaraţie personală
  • Titlul original: Free To Choose
  • Ediția I 2009 - hardcover
  • Traducător: Laura Sibinescu & Monica Sibinescu
  • Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm
  • 424 pagini
  • ISBN: 978-973-1931-12-8

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Libertatea de a alege de Milton Friedman & Rose Friedman este a treia carte din Co-lecţia de economie, un proiect realizat în parteneriat cu Business Magazin şi susţinut deOTP Bank – o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei.

În această carte clasică despre economie, libertate şi relaţiile dintre cele două, Milton şi Rose Friedman explică modul în care explozia legilor şi a reglementărilor a erodat libertatea fiecăruia dintre noi şi ne-a afectat prosperitatea. Pornind de la exemplul Statelor Unite, autorii propun spre analiză capitalismul competitiv ca sistem al libertăţii economice şi politice, cu implicatii pozitive pentru funcţionarea internă a societăţii.

Puternică şi convingătoare, Libertatea de a alege ne explică ce trebuie să schimbăm ca să fim din nou sănătoşi economic şi liberi.

"Aş vrea ca lumea să îşi amintească de mine ca de un prieten al libertăţii. Dacă analizezi istoria, vezi că, oriunde există creştere economică şi unde capitalimsul înfloreşte, oamenii trăiesc mai mult şi mai bine."

Milton Friedman

"Milton Friedman readuce în atenţie adevărul şi ne aminteste cât de liber şi îmbelşugat poate funcţiona societatea – dacă îi permitem. De aceea a meritat Premiul Nobel pentru economie şi de aceea merită să citiţi această carte."

Reader`s Digest

"O carte remarcabilă pentru claritate, candoare, logică şi părerea explicită despre implicaţiile politice."

The New York Times Book Review

"Excelentă această carte. Nu am mai citit o descriere atât de directă şi simplă a relelor din societatea noastră şi nici a măsurilor pe care noi, ca cetăţeni într-o democraţie, ar trebui să le luăm."

Chicago Sun Times

"De-a lungul generaţiilor, există foarte puţini oameni cu idei suficient de originale ca să modifice vizibil direcţia civilizaţiei. Milton este unul dintre aceşti câţiva oameni."

Alan Greenspan
Despre Autor

Milton Friedman (1912 – 2006) a influenţat decisiv politicile economice din secolul 20 nu numai în Statele Unite, ci şi în America de Sud, Orientul Îndepărtat sau Europa de Est.

Din a doua jumătate a anilor `50, Friedman începe să publice studii şi ipoteze despre monetarism. Numele său este legat de schimbarea fundamentală a rolului acordat politicii monetare şi puterii băncii centrale, care se produce odata cu apariţia cărtii “O istorie monetară a Statelor Unite, 1867 – 1960”, scrisă în colaborare cu Anna Schwartz. În această carte susţine teza conform căreia “Inflaţia este, oriunde şi oricând, un fenomen monetar.”

În 1976 este răsplătit cu premiul Nobel pentru economie pentru realizările sale în analiza consumului, istoria şi teoria monetară şi demonstrarea complexităţii politicii de stabilizare.

Opinia cititorilor
Cuprins

Căci toţi oamenii sunt creaţi egali (Prefaţă de Crenguţa Nicolae)

Cuvânt înainte la ediţia Harvest

Prefaţă

Introducere

1 Puterea pieţei

2 Tirania controalelor

3 Anatomia crizei

4 Din leagăn şi până la mormânt

5 Am fost creaţi egali

6 Ce se întâmplă cu şcolile noastre?

7 Cine protejeazã consumatorul?

8 Cine protejeazã lucrătorul?

9 Remediul pentru inflaţie

10 Vremurile se schimbă

Anexe

Note