Gata de schimbare

  • Titlul original: Changeability
  • Ediția I 2011
  • Traducător: Doina Ștefănescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 304 pagini
  • ISBN: 978-973-1931-61-6

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Gata de schimbare de Michael Jarrett continuă colecţia de management, colecţie recomandată de Ascendis.

De ce unele companii sunt pregătite pentru schimbare – și altele nu? De ce unele reușesc să implementeze cu succes un număr impresionant de inițiative în vederea schimbării, în timp ce altele par incapabile să ducă la bun sfârșit orice fel de proiect în acest sens? Totul se reduce la o trăsătură esențială, pe care Michael Jarrett o numește „capacitatea de schimbare”. Managerii care posedă această capacitate fac lucrurile altfel decât majoritatea oamenilor.

Gata de schimbare vă va ajuta să:

- Dobândiţi imaginea de ansamblu necesară implementării și susținerii schimbării.

- Dezvoltaţi o cultură organizațională și o atitudine care să faciliteze schimbarea.

- Identificaţi oportunităţile şi pericolele capacității de schimbare, astfel încât să puteţi opta pentru schimbarea potrivită.

- Învățaţi din experiența altora cu ajutorul studiilor de caz întreprinse asupra unor companii care au găsit rețeta perfectă – și asupra altora care au eșuat lamentabil.

Nu poţi evita schimbarea. Poţi totuşi să decizi modul în care o anticipezi, îi răspunzi şi o administrezi. Gata de schimbare vă pune la dispoziţie strategiile prin care puteţi să faceți toate astea în cel mai eficient mod cu putinţă. Iar dacă reuşiţi să administraţi schimbarea mai bine decât concurenţii voştri, atunci veţi avea în mână cartea câştigătoare.

"Îndemnul “Change or Die” pare mai actual ca niciodată. Michael Jarrett propune managerilor de pretutindeni o serie de instrumente descrise foarte bine de ecuația: Internal Capability + External Conditions + Leadership = Changeability. O carte binevenită, plină de idei practice care te vor ajuta să te diferențiezi, să te schimbi." Andrei Goșu – Director General Ascendis

"Gata de schimbare este plină de exemple și aprecieri care vă vor provoca, încânta și învăţa. Este un mare plus în biblioteca oricărui manager interesat." Costas Markides, profesor de leadership strategic, London Business School

"O lectură esențială pentru toți cei care au responsabilitatea de a face schimbări la vârf." Ron Whatford, director executiv, Lloyds TSB

"Pentru orice manager, schimbarea este un fapt de viață iar în această carte deosebit de practică, Michael Jarrett se folosește de o impresionantă bază de cercetare pentru a crea o diagramă care să-i ajute pe directorii executivi să navigheze în apele agitate ale lumii corporatiste." Lynda Gratton, autoarea cărţii Puncte Fierbinţi (Publica, 2010)

Despre Autor

Michael Jarrett este unul dintre cei mai buni specialişti din Europa în managementul schimbării organizaționale. Predă la London Business School, unde ține un curs despre comportamentul organizațional. De asemenea, este partener fondator al Ilyas Jarrett & Co, o firmă de cercetare și consultanță care consiliază companii din cadrul FTSE 100 pe probleme ce ţin de managementul schimbării. Experiența sa de consultant vine în completarea celei academice (a ocupat mai multe posturi de profesor în învăţământul universitar). A predat la Cranfield School of Management, Bristol University și Birbeck College, din cadrul London University. A publicat articole despre coaching-ul directorilor executivi și rolul consultantului în realizarea schimbărilor de succes, precum și lucrarea „Cele şapte mituri ale managementului schimbării”, în Business Strategy Review.

Michael Jarrett a fost prezent ca vorbitor in cadrul primei gale Thinkers50, organizate de editura Publica la Bucuresti in octombrie 2009.

Opinia cititorilor