Clubul mincinoșilor

Memorii
  • Titlul original: The Liars' Club
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Paul Slayer Grigoriu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 432 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-90-4

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Dacă Clubul mincinoşilor a început prin a fi o scrisoare de dragoste către clanul meu nu-tocmai-perfect, a dat naştere (în felul său) unor scrisori de dragoste din partea lumii. Prin publicarea lui s-a construit pentru mine – la vârsta mijlocie, pe neaşteptate – lucrul după care tânjisem cu disperare pe când eram un copil visător care nu găsea alinare decât în lectură: acea aşezare mitică de suflete-surori care înfloresc împreună împărtăşind poveşti vechi – dintre cele care îţi dau avânt şi te eliberează, cele adevărate. Deci intraţi, vă rog.

MARY KARR

Din adevăruri dureroase, Mary Karr a scris o carte plină de căldură și umor, cât se poate de onestă. Clubul mincinoșilor este amintirea vie a unei copilării pe care nimeni nu ar fi ales-o, dar dragostea lui Karr pentru familia ei este atât de feroce și elocvența vocii ei atât de convingătoare, încât pășim cu bucurie în lumea ei și o părăsim cu părere de rău.

Tobias Wolff, autor This Boy's Life

Umor incisiv, haz sumbru și o limpezime uimitoare a memoriei cuprinse într-o viziune poetică... descrierea minuțioasă pe care o face Karr copilăriei ei ne oferă o poveste trăsnit de adevărată.

The Boston Sunday Globe

Din Clubul mincinoșilor sclipesc mari adevăruri, obținute cu greu și demne de a fi cunoscute. Mary Karr a făcut o incursiune curajoasă, amară și adesea amuzantă în întunericul nebun al unei copilării americane și a scos la iveală niște amintiri strălucite despre inocență și violență, pierdere și iubire. Această carte este de o omenie autentică.

Bradford Morrow, autor Trinity Fields

Limpezime și compasiune cutremurătoare... cel mai puternic instrument al lui Karr e limbajul ei, pe care îl folosește cu virtuozitatea unui poet și în același timp a unui texan cu picioarele pe pământ. Este o viziune minunată și lipsită de sentimentalism care răscumpără trecutul chiar în timp ce îl așterne pe hârtie.

Michiko Kakutani, The New York Times

Despre Autor

MARY KARR este câștigătoarea premiului Pushcart atât pentru poezie, cât și pentru eseu, iar scrierile ei sunt publicate în reviste ca The New Yorker, Esquire, The New York Times Magazine, Granta, Parnassus, Vogue și American Poetry Review. Clubul mincinoșilor a câștigat premiul PEN/Martha Albrand pentru debut la categoria non-ficțiune, a fost nominalizat la National Books Critics Circle Award și a câștigat premiul Institutului de Litere din Texas pentru cea mai bună carte la categoria non-ficțiune. Printre bursele primite de Karr se numără prestigioasa Whiting Writer's Award și Bursa Bunting a Colegiului Radcliffe. Beneficiară a unei burse Guggenheim pentru poezie, Karr este în momentul de față profesor Jesse Truedell Peck de literatură la Universitatea Syracuse și trăiește la New York.

Opinia cititorilor