De neoprit

Viața mea de până acum
  • Titlul original: Unstoppable: My Life So Far
  • Ediția I 2017, paperback
  • Traducător: Sorin Niculescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 336 pagini
  • ISBN: 978-606-722-276-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

În anul 2004, după o victorie în fața dublei campioane Serena Williams, Maria Sharapova a câștigat turneul de la Wimbledon la doar șaptesprezece ani. Ulterior a devenit de mai multe ori numărul unu în clasamentul WTA, a mai câștigat patru trofee de Grand Slam și a devenit una dintre sportivele cu cele mai mari câștiguri din lume.

La un moment dat, în timpul turneului Australian Open din 2016, a fost anchetată de ITF din cauza utilizării unui medicament care fusese adăugat pe lista substanțelor interzise. În final a fost suspendată, lucru care a ținut-o departe de activitatea competițională cincisprezece luni.

Însă cariera Mariei Sharapova a fost mereu construită pe hotărârea și pe dăruirea ei. Povestea ei începe într-un mic oraș din Rusia, unde, la doar cinci ani, a început să joace tenis cu o putere precoce de concentrare. Începe când Iuri Sharapov, tatăl ei, riscă totul ca să ajungă cu ea în Florida, cu doar șapte sute de dolari în buzunar și fără să cunoască engleza, dar convins că fiica sa putea deveni o mare campioană.

Despre Autor

Maria Sharapova s-a născut în Niagan, Rusia, dar s-a mutat în Statele Unite când avea șase ani. La șaptesprezece ani a învins-o pe Serena Williams și a câștigat turneul de la Wimbledon.

A ajuns pe locul întâi în clasamentul mondial când avea optsprezece ani și, de atunci, a urcat de mai multe ori pe această poziție. Până în prezent a câștigat cinci turnee de Grand Slam. Locuiește în Manhattan Beach, California.

Opinia cititorilor