Minighid de investiţii cu capital de risc

Cum să susţinem creşterea economică şi portofoliile de investiţii
  • Titlul original: The Little Book of Venture Capital Investing
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Raluca Chifu
  • Dimensiuni: 12 x 17 cm
  • 312 pagini
  • ISBN: 978-606-722-170-1

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Minighid de investiţii cu capital de risc face parte din seria Cărți mici, profituri mari, un proiect al editurii Publica susținut de Erste Asset Management.

În Minighid de investiții cu capital de risc, Louis C. Gerken explorează rolul central al industriei capitalului de risc în îmbunătățirea creșterii economice și a nivelului de ocupare a forței de muncă, evidențiind antecedentele sale istorice. Apoi, în termeni simpli, face următoarele lucruri:

• Descrie strategii de selectare, planificare, monitorizare și ieșire în domeniul investițiilor, pentru a obține profituri cât mai mari;

• Arată cum puteți face cele mai eficiente investiții în industriile și economiile noi, precum și în cele emergente sau deja recunoscute;

• Oferă tehnici de utilizare a acestui tip de investiții cu scopul de a îmbunătăți profiturile aduse de un portofoliu, reducând riscul investițiilor pe piețe urs, taur sau laterale;

• Oferă exemple reale și studii de caz cu privire la strategii de investiții cu capital de risc de succes (dar și câteva care nu au avut un succes chiar atât de mare) din mai multe sectoare ale industriei.

Din punctul meu de vedere, capitalul de risc este cea mai bună opțiune de pe piață, iar acest Minighid surprinde valoarea sa într-un mod nemaivăzut până acum.

Arthur B. Laffer, Laffer Associates

Singura carte despre capitalul de risc de care am auzit și care oferă o descriere modernă și interesantă a industriei capitalului de risc, sfaturi pentru a investi în acest domeniu și o perspectivă de viitor asupra lucrurilor necesare pentru a relansa motorul de creștere a capitalului de risc.

Frank J. Caufield, Partener emerit, KPCB

Din punctul de vedere al unui educator, cartea oferă informații extraordinare despre importanța capitalului de risc în crearea de venituri și locuri de muncă pentru Statele Unite ale Americii.

Dl. William Bennett, fost Secretar pentru Educație

Despre Autor

Louis C. Gerken a fondat în 1998 Gerken Capital Associates (GCA), o companie de gestionare a fondurilor de active alternative. A fost director general și șeful diviziei bancare de investiții în tehnologie a Prudential Securities și partener al Prutech, unul dintre cele mai mari fonduri de capital de risc din Statele Unite. Prutech a realizat peste 50 de investiții în firme din domeniul IT și al biotehnologiei și a fost unul dintre primele fonduri de capital de risc care a susținut parteneriatele corporatiste ca strategie de coinvestire.

Wesley A. Whittaker este scriitor de peste 35 de ani. În 1977, a apărut în National Collegiate Poets Anthology și, la mijlocul anilor 1980, a avut o rubrică de satiră într-o revistă lunară din Atlanta. Whittaker a scris două piese de teatru, două scenarii de film și este pe punctul de a-și finaliza primul roman. Deține un master în Management & Organizational Development la Universitatea Spring Arbor din Michigan. Locuiește în Saint Petersburg, Florida, SUA.

Opinia cititorilor