Jony Ive. Geniul din spatele celor mai importante produse Apple

  • Titlul original: Jony Ive: The Genius Behind Apple's Greatest Products
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Dan Bălănescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 360 pagini
  • ISBN: 978-606-722-002-5

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Jony Ive. Geniul din spatele celor mai importante produse Apple este un proiect al editurii Publica, susținut de UniCredit Țiriac Bank.

În 1997, Steve Jobs a descoperit în sediul Apple un designer britanic neîngrijit, înconjurat de sute de schițe și prototipuri. Colaborarea lui Jony Ive cu Jobs avea să producă unele dintre cele mai iconice produse tehnologice, inclusiv iMac-ul, iPod-ul, iPad-ul și iPhone-ul. Munca lui Ive a contribuit la oprirea lungului declin al Apple, a revoluționat industrii întregi și a creat o bază globală de fani. Cu toate acestea, se știu puține lucruri despre specialistul timid și blând la care Jobs s-a referit cu apelativul de „partener spiritual”.

Leander Kahney oferă un portret detaliat al studentului englez dislexic de la arte care a devenit unul dintre cei mai elogiați designeri ai generației sale. Apelând la interviuri cu foștii colegi ai lui Ive și cu alți angajați Apple, Kahney ne poartă în intimitatea creației acestor obiecte memorabile.

The Wall Street Journal

O biografie măgulitoare a raționalului copil-minune al Apple, a cărui activitate continuă să revoluționeze tehnologia modernă.

Kirkus Reviews

Nu e simplu să încerci să convingi oamenii să vorbească despre companie. Angajații Apple nu vorbesc, chiar dacă lucrurile s-au întâmplat cu 30 de ani în urmă. Compania este atât de secretoasă, încât a divulga ceva – orice – este o abatere care poate duce la concediere. Totuși, partenerii mei de cercetare au convins o serie de oameni să vorbească, oficial și neoficial, despre Apple, Jony Ive și cultura lor unică de lucru. În special, am convins niște actori majori, inclusiv unii care au colaborat strâns cu Jony decenii la rând. Grație interviurilor cu ei, alături de o cercetare extinsă, vă putem oferi cel mai complet tablou disponibil, despre adevăratele evenimente din spatele carierei lui Jony Ive și a influenței sale la Apple.

Leander Kahney

Argumentul UniCredit Țiriac Bank

O lectură pentru fiecare dintre noi cei care, fie că sunt antreprenori sau aspiră la acest statut, cred cu tărie în ideile lor și luptă pentru ceea ce îi motivează. Doar astfel, lumea se poate schimba conform viziunii pe care o dorim transpusă în realitate.

Despre Autor

Leander Kahney este editorul și fondatorul site-ului CultOfMac.com și autorul al altor trei cărți despre cultura tehnologică: Inside Steve's Brain (2009), Cult of Mac (2006) și Cult of iPod (2005).

Opinia cititorilor