Minighid de mituri ale pieței

Cum să obții profit evitând să faci greșelile investiționale pe care le face toată lumea
  • Titlul original: The Little Book of Market Myths
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Diana Dorobanțu
  • Dimensiuni: 12 x 17 cm
  • 224 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-70-6

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Minighid de mituri ale pieței face parte din seria Cărți mici, profituri mari, un proiect al editurii Publica susținut de Erste Asset Management.

Adeseori se spune că două treimi din succesul investiţional este alcătuit din evitarea greşelilor şi o treime din lucruri făcute corect. Dacă poţi evita să faci greşeli, ai posibilitatea să-ţi diminuezi rata de erori. Doar acest simplu comportament ar trebui să-ţi îmbunătăţească rezultatele. Dacă poţi evita greşelile şi ocazional face câte ceva corect, cel mai probabil te descurci mai bine decât majoritatea. Mai bine decât majoritatea profesioniştilor!

Această carte acoperă o parte dintre cele mai des crezute mituri economice şi ale pieţei – unele dintre acestea îi fac pe oameni să vadă de obicei lumea în mod greşit, generând erori investiţionale.

Ken Fisher ne-a făcut un imens serviciu prin demolarea acestor mituri despre piețele de capital. Steve Forbes, președinte Forbes Media

Poate trăiești cu impresia că evitarea greşelilor este un lucru uşor de făcut. Tot ce trebuie să faci este doar să nu faci greşeli! Dar cine-şi propune să le facă? Investitorii nu fac greşeli pentru că ştiu că acestea sunt greşeli. Le fac pentru că au impresia că iau deciziile corecte, decizii pe care le-au văzut luate înainte de alţi oameni inteligenţi. Au impresia că sunt deciziile corecte, deoarece nu le pun la îndoială. La urma urmelor, ce sens are să pui la îndoială ceva ce „toată lumea ştie”? Sau ceva ce e de bun simţ? Sau ceva pe care l-ai învăţat de la cineva care se presupune că era mai inteligent decât tine? O pierdere de timp, corect? Nu! Mereu ar trebui să pui la îndoială orice ai impresia că ştii. Nu o singură dată, ci de fiecare dată când iei o decizie investițională. Funcţional nu este dificil să faci acest gest, dar s-ar putea să fie din punct de vedere emoţional. Kenneth L. Fisher

Despre Autor

Kenneth L. Fisher este autorul prestigioasei rubrici editoriale „Portfolio Strategy” din revista Forbes. Este fondatorul, preşedintele şi CEO-ul Fisher Investments, o companie globală independentă de administrare a fondurilor care deține portofolii de acțiuni în valoare de zeci de miliarde de dolari la nivel global. În anul 2010, revista Investment Advisor l-a amintit pe Fisher printre cei 30 cei mai influenţi investitori ai ultimelor trei decenii.

Opinia cititorilor