Judecă

Cum iau marii lideri decizii inspirate
  • Titlul original: Judgement
  • Ediția I 2011
  • Traducător: Monica Sibinescu, Dan Bălănescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 504 pagini
  • ISBN: 978-973-1931-57-9

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Indiferent că sunteţi conducătorul unui departament mic sau al unei corporaţii globale, Judecă vă va oferi cadrul pentru evaluarea oricărei situaţii, luarea deciziei şi, dacă este necesar, corectarea ei în faza de executare. Vă va arăta cum să rezolvaţi problemele de resurse umane, strategie şi managementul crizei, domenii care în general se suprapun. Şi vă va ajuta să vă învăţaţi întreaga echipă să ia mai des decizia corectă. Nicio organizaţie nu-şi poate permite să neglijeze o disciplină crucială ca cea a leadershipului şi nici o altă carte precedentă nu a scos acest lucru atât de clar în evidenţă.

TICHY ŞI BENNIS DAU VIAŢĂ MODELULUI LOR TRI-DIMENSIONAL CU AJUTORUL UNOR INTERVIURI LUATE LIDERILOR DE TALIE MONDIALĂ CARE AU BENEFICIAT SAU AU AVUT DE SUFERIT DE PE URMA DECIZIILOR LOR. ACESTE POVESTIRI ÎI INCLUD PE:

· Jeff Immelt, preşedinte executiv al General Electric, a cărui decizie de a progresa prin cercetare şi perfecţionare a făcut din GE firma cu cea mai mare creştere tehnologică din lume.

· Joel Klein, cancelar al Departamentului pentru Educaţie al oraşului New York, care a luat decizii curajoase referitoare la profesori, elevi şi părinţi în timp ce transforma un sistem şcolar aflat în suferinţă.

· Jim McNerney, preşedinte executiv al Boeing, pe care analiza strategică l-a ajutat să-şi revigoreze compania şi să reinstaureze o cultură a încrederii şi respectului.

· A.G. Lafley, preşedinte executiv al Procter & Gamble, care a pariat pe o achiziţie în valoare de 57 miliarde de dolari a companiei Gillette, reinventându-şi astfel firma.

· Brad Anderson, preşedinte executiv al Best Buy, care a luat decizia de a se dedica în întregime unei strategii focalizate pe client şi care şi-a ghidat oamenii pe parcursul implementării ei.

Marile decizii merită o carte comparabilă care să le explice, iar acum avem una. Citiţi, învăţaţi, bucuraţi-vă.GEORGE P. SCHULTZ, fost secretar de stat al SUA

Judecă este o realizare singulară. Este combinaţia potrivită de management şi acţiune de leadership. — HOWARD SCHULTZ, fondator şi preşedinte al Starbucks

Nu putem găsi ceva mai apropiat de o carte definitorie despre leadership. — AMITAI ETZIONI, autor al cărţii „My Brother's Keeper”

Despre Autor

NOEL M. TICHY este profesor la Ross School of Business de la Universitatea Michigan şi consilier al mai multor preşedinţi executivi din întreaga lume. De asemenea, este directorul Global Business Partnership, un consorţiu înfiinţat de 36 de companii nord-americane, japoneze şi europene pentru a derula programe de dezvoltare profesională în domeniul leadeshipului şi de cercetare a efectelor globalizării. Este autorul cărţilor Control Your Destiny or Someone Else Will, The Leadership Engine, The Cycle of Leadership şi a multor altor bestseller-uri din domeniul afacerilor.

WARREN G. BENNIS este profesor universitar şi profesor emerit de administrarea afacerilor la Universitatea Southern California. A fost consultant pentru multe firme din lista Fortune 500 şi pentru o mulţime de lideri din întreaga lume. Este considerat a fi unul dintre pionierii cercetărilor din zona leadearshipului. Este autorul bestseller-urilor On Becoming a Leader şi Reinventing Leadership. În prezent locuieşte în Santa Monica, California.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor