Minighid de investiții bine chibzuite

Singura modalitate de a vă asigura profitul meritat pe piața de capital
  • Titlul original: The Little Book of Common Sense Investing
  • Ediția I 2013, paperback
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 12 x 17 cm
  • 256 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-55-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Minighid de investiții bine chibzuite face parte din seria Cărți mici, profituri mari, un proiect al editurii Publica susținut de Erste Asset Management.

Deținerea unui portofoliu diversificat de acțiuni și păstrarea acestuia pe termen lung constituie garanția succesului. Încercarea de a învinge piața de capital este, teoretic, un joc cu sumă nulă (pentru fiecare învingător trebuie să existe un învins), iar după deducerea costurilor substanțiale ale investiției, devine un joc al învinșilor. Bunul simț ne spune, iar istoria o confirmă, că cea mai simplă și cea mai eficientă strategie de investiții este să cumperi toate acțiunile societăților publice din țară, la un cost foarte scăzut, și să le păstrezi. Clasicul fond deschis de investiții, de tip index, care deține acest portofoliu de piață, este singura investiție care vă garantează profitul meritat pe piața de capital.

Un fond deschis de investiții, de tip index, low-cost, constituie cea mai rezonabilă investiție de capital pentru marea majoritate a investitorilor. Mentorul meu, Ben Graham, a adoptat această poziție cu mulți ani în urmă și toate lucrurile la care am asistat de atunci încoace m-au convins de acest adevăr. Warren Buffet

John Bogle își trăiește viața cu folos, iar această carte este o contribuție utilă pe care le-o aduce concetățenilor săi. Este primejdios pentru investitori să creadă o mulțime de lucruri lipsite de sens, iar cei care nimicesc prostia sunt îndeosebi de folos atunci când, precum Bogle, luptă fără șovăială împotriva absurdităților. Charles Munger, Vicepreședinte, Berkshire Hathaway Inc.

Fie că o știți sau nu, Wall Street vrea să vă fure viitorul. Dacă doriți să-i opriți, lăsați totul deoparte, citiți acest minighid minunat și băgați la cap; copiii dumneavoastră și copiii copiilor lor vă vor mulțumi. William Bernstein, consilier în investiții și autor The Four Pillars of Investing

Despre Autor

John C. Bogle este fondatorul Vanguard Group, Inc. și președintele Bogle Financial Markets Research Center. A creat Vanguard în 1974 și a ocupat funcția de președinte și CEO până în 1996 și pe aceea de președinte senior până în 2000. În 1999, revista Fortune l-a catalogat pe Bogle drept unul dintre cei patru ,,giganți în domeniul investițiilor” ai secolului XX; în 2004, Time l-a inclus în rândul celor mai puternici și mai influenți 100 de oameni, iar Institutional Investor i-a decernat Lifetime Achievement Award.

Opinia cititorilor