Viața păstorului

O poveste din Lake District
  • Titlul original: The Sheperd's Life
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Florin Tudose
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 288 pagini
  • ISBN: 978-606-722-228-9

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 35,00 lei

Special Price 28,00 lei

Descriere

Detalii

Pentru unii dintre noi, viaţa este în totalitate propria creaţie, dar nu şi pentru James Rebanks, primul născut al unui păstor, membru al unei familii care a trăit generaţii la rând în Lake District şi împrejurimi. Stilul lor de viaţă este dictat de anotimpuri şi de muncile specifice acestora, aşa cum se întâmplă de sute de ani. Un viking ar înţelege munca lor: trimiterea oilor pe dealuri vara, pregătirea fânului, târgurile de toamnă unde se refac stocurile turmelor, truda epuizantă a iernii, când omul trebuie să asigure supravieţuirea oilor şi ameţeala uşoară ce vine odată cu primăvara, când se nasc mieii, iar oile se pregătesc să se întoarcă pe dealuri.

Captivantă, adesea amuzantă, frumos scrisă... O mărturie despre importanţa menţinerii conexiunii cu pământul.

Observer

O poveste frumos spusă, impregnată de un sentiment al apartenenţei şi de o iubire lucidă faţă de pământ şi de oameni.

Sunday Morning Herald

Cel mai şocant lucru la această carte este autenticitatea ei; mai adevărat de atât nu se poate.

Carol Midgley, The Times

Captivantă... O carte despre continuitate, rădăcini şi sentimentul apartenenţei într-o epocă tot mai centrată pe mobilitate şi inventare de sine. Irezistibilă la un nivel foarte profund.

Michiko Kakutani, New York Times

Despre Autor

JAMES REBANKS a absolvit Universitatea Oxford şi este expert în consiliere pe probleme de turism sustenabil în cadrul UNESCO. În plus, Rebanks este păstor şi deţine o fermă în Lake District, nordul Angliei, unde familia sa trăieşte şi munceşte de 600 de ani.
Este cunoscut şi ca „Păstorul Herdwick”, iar pe contul său de Twitter – @herdyshepherd1 – împărtăşeşte informaţii despre evoluţia anului de păstorit şi povesteşte despre viaţa de zi cu zi din zona Lacurilor.

Opinia cititorilor