Focus

Privește lumea altfel pentru a avea succes și influență
  • Titlul original: Focus
  • Ediția I 2014, paperback
  • Traducător: Smaranda Nistor
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 312 pagini
  • ISBN: 978-606-722-005-6

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Focus este un proiect al editurii Publica, susținut de EY România.

Focus îți va explica natura focusului promotor și a focusului preventiv, și modul în care ele funcționează ca mecanisme psihice pentru a reuși să te înțelegi mai bine pe tine și să-i înțelegi pe cei din jurul tău într-un mod cu totul nou.

Unele lucruri pe care nu le-ai putut pricepe niciodată vor începe să aibă sens. Vei vedea în sfârșit de ce e atât de greu să te descurci perfect și cu ideile de anvergură, și cu chestiunile de detaliu. De ce, în orice cuplu, „spontanul” nu este de obicei cel care ține evidența banilor.

De ce ți se întâmplă mereu să subestimezi cât va dura orice lucru pe care-l ai de făcut sau să supraestimezi cât de greu îți va fi
să-l duci la capăt – și de ce un om diferit față de tine poate părea atât de ciudat. Vei înțelege alegerile pe care le-ai făcut, experiențele spre care te simți atras și de ce ai tendința să preferi o anumită marcă de produs înaintea alteia. În plus, vei învăța să folosești toate aceste cunoștințe pentru a-ți spori starea de bine și pentru a fi mai eficace în tot ceea ce faci.

HEIDI GRANT HALVORSON și
E. TORY HIGGINS

Heidi Grant Halvorson și E. Tory Higgins ne arată diferențele fundamentale în felul în care căutăm succesul. Descrierea lor este atât de cuprinzătoare, dar în același timp integrativă; atât de antrenantă, dar în același timp instructivă, încât vin și eu cu propria-mi aserțiune: Dacă te numeri printre cei ce vor să se bucure de succes, ar trebui să citești această carte.

ROBERT B. CIALDINI, autorul cărții Persuasiunea – știință și practică

Inteligentă, provocatoare și extrem de practică, Focus este un instrument inestimabil pentru oricine vrea să înțeleagă mai în profunzime cum pot fi motivați oamenii.

GRETCHEN RUBIN, autoarea cărții The Happiness Project

Focus e genială! Doi dintre cei mai renumiți cercetători ai științei succesului și motivației, Heidi Grant Halvorson și Tory Higgins, au făcut echipă ca să ne dăruiască o extraordinară mostră de gândire limpede, scriitură inteligentă și lectură agreabilă, pe o temă care ne preocupă în mod vital pe toți: care e forța motrice a gândurilor noastre, a alegerilor pe care le facem și a deciziilor pe care le luăm. Cumpără această carte și vei câștiga o nouă perspectivă asupra vieții tale, a muncii tale, a familiei și a comunității în care trăiești!

JIM KOUZES, coautorul cărții The Leadership Challenge


Focus oferă o explicație şi un instrument de analiză cu bază științifică a motivațiilor fiecăruia dintre noi, fiind recomandată liderilor şi managerilor, specialiștilor în marketing, profesorilor şi părinților. Prin această carte, autorii pun pe piață un conținut de valoare, rezultatul a peste 20 de ani de cercetare la Centrul de Știință a Motivației din SUA. Este nu doar o colecție de observații pertinent argumentate despre motivație, dar şi un ghid practic structurat în jurul a două mari concepte: focusul promotor şi focusul preventiv.

ELENA BADEA, Director Marketing și Comunicare, EY România

Despre Autor

HEIDI GRANT HALVORSON, doctor în psihologie, este autoarea cărților Succeed și Nine Things Successful People Do Differently. De asemenea, este director asociat al Centrului de Știință a Motivației din cadrul Facultății de Economie a Universității Columbia.

E. TORY HIGGINS, doctor în psihologie, este titularul catedrei Stanley Schachter de psihologie și profesor de economia afacerilor la Universitatea Columbia, unde deține și funcția de director al Centrului de Știință a Motivației.

Opinia cititorilor
Practica si provocatoare - (25.08.2016)
Atunci cand am auzit prima data de aceasta carte am fost putin sceptic. "Ce ma poate invata pe mine o carte despre modul in care ma concentrez pe anumite lucruri"? m-am intrebat inainte sa o cumpar.

Inca regret acea boaba de scepticism legat de aceasta carte. O lectura fascinanta, care te provoaca nu numai sa descoperi lucrurile care te ajuta sa te focusezi cel mai bine, dar de asemenea te provoaca si invata sa intelegi de ce unele persoane sunt mult mai concentrate pe alte lucruri, si functioneaza mult mai bine in unele situatii, in timp ce altele parca se afla la polul opus.

Citirea acestei carti m-a ajutat sa aflu cateva lucruri in plus despre mine, despre felul in care atentia mea difera depinzand de interesele mele, si de focusul meu (de promovare sau prevenire), si de cum pot folosii aceste concepte pentru a-mi crea mediul perfect de concentrare.

Recomand aceasta carte tuturor persoanelor care inca au dubii in legatura cu modul in care capacitatea lor de concentrare functioneaza, dar si tuturor persoanelor care nu inteleg de ce unii oameni se concentreaza in medii diferite si in functie de anumite situatii!